Hava Durumu

Belediyeler saat kaçta açılıyor? 2021 belediye çalışma saatleri

Belediyelerin çalışma saatleri, il ve ilçe belediyelerinde çeşitli başvuru ve ödeme işlemi olan vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Vatandaşlar özellikle belediyelerin açılış ve kapanış saatlerini öğrenmek istiyor. Peki, belediyeler saat kaçta açılıyor? Belediyeler akşam kaçta kapanıyor?

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belediyeler saat kaçta açılıyor?  2021 belediye çalışma saatleri

Belediyeler ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Bu içeriğimizden çalışma günleri ve belediyelerin açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, öğle arası başlangıç/bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz. Belediyeler 09.00 - 12.00 / 13.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. İşte detaylar...

Belediye; il, ilçe, bucak gibi yerleşim yerlerinde sokakların bakımı, temizlik, aydınlatma, su, esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerini gören, başkanı ve üyeleri seçimle gelen, tüzel kişiliği olan örgüttür. Belediyeler, veya genel olarak mahalli idareler kamu tüzel kişiliğine haiz özerk kuruluşlardır. Hiç bir kurum veya Bakanlığa bağlı değillerdir. Sadece İçişleri Bakanlığının çok sınırlı ve kaynağını Kanundan alabilen vesayet denetimine tabidirler.

Belediyelerin başlıca görevleri, kentin altyapısı ile ilgilenmek, çöp toplama, yolların temizlenmesi, itfaiye hizmetleri, zabıta hizmetleri, cadde ve sokak temizliği, halk sağlığını koruma, şehir içerisinde imar ile ilgili izin ve belgeler, şehrin ekonomik işleri, okul öncesi eğitim verme, mesleki eğitim kursları düzenleme, kütüphane açma, sağlık hizmetleri, dini görevler, nikah işleri, yurt açma, ucuz konut yapma, ulaştırma, eski tarihi eserleri koruma, kültür merkezi açma, spor alanları yaratma, tiyatro müze ve sinema salonları açmaktır.

Belediyelerin çalışma saatleri, genel olarak diğer bütün kamu kuruluşları gibi 09:00 - 12.00 / 13.00 - 17.00 arasıdır. Ancak, her belediyenin mesai saatleri değişiklik gösterebilir. Ayrıca bazı vergi ödeme durumlarında çalışma saatleri uzayabilir ve hafta sonu da çalışabilmektedirler. Belediyelerin hepsi hafta sonu ve resmi - dini bayramlarda da kapalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.