Hava Durumu

Ben de hata yapmış olabilirim

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, görevde 1. yılını doldurmasına günler kala ulusa seslendi. Mursi, hem özeleştiri yaptı hem de göstericilerden yapıcı tutum sergilemelerini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ben de hata yapmış olabilirim

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, göreve gelişinin 1. yıl dönümünde beklenen protesto gösterileri öncesi halka seslendi.

Mursi, konuşmasında süregelen protestoların ülkenin yolunu tıkadığına dikkat çekti.

Mısır'daki kutuplaşmanın tüm ulusu riske atacak bir noktaya geldiğini söyleyen Mursi özeleştiride bulundu ve "Ben de hata yapmış olabilirim" dedi.

Mursi 2 buçuk saat süren konuşmasında muhaliflerini yapıcı bir tutum sergilemeye davet etti. Mısır Cumhurbaşkanı, Mübarek rejimi yanlılarına tolerans göstermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Mursi'nin konuşması sırasında muhalifleri başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı’nı doldurdu. Ekonomik kriz ve akaryakıt kıtlığıtla boğuşan Mısır'da hafta sonu daha geniş çaplı protesto eylemleri bekleniyor.

Mısır ordusu çeşitli kentlerde güvenlik önlemleri almaya başladı. Genelkurmay Başkanı da daha önce, ülkenin 'çatışma ortamına' sürüklenmesine izin vermeyeceklerini söylemişti.

Mursi karşıtlarının, Cumhurbaşkanı’nın istifasını isteyen dilekçeye 13 miyon imza topladıkları ve erken seçim talep ettikleri dile getirildi. Destekçileriyse Mursi'yi istifaya zorlamanın demokratik bir tavır olmadığı görüşünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.