Hava Durumu

Ben o acıları yaşadım

Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı günlerde İstanbul Kabataş’ta bebeğiyle saldırıya uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu, Kanal D televizyonunda yayımlanan MOBESE görüntülerinde saldırıya ilişkin herhangi bir kaydın olmaması üzerine ‘Anadolu Ajansı’na konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ben o acıları yaşadım

Develioğlu, Adli TIP’tan rapor alarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Benim başörtülü kardeşime saldırdılar” diyerek görüntüleri yayınlayacağını söylemiş, kimi gazeteciler de görüntüleri izlediklerini söylemişti. Yayımlanırsa toplumda infial yaratacağı öne sürülen olaya ilişkin MOBESE kayıtları, geçen hafta Kanal D tarafından yayımlandı.

Kayıtlarda Develioğlu’nun iddia ettiği gibi belden üstleri çıplak, deri eldivenli yaklaşık 100 erkeğin kendisine saldırdığına dair görüntülerin yer almadığı görüldü.

Anadolu Ajansı’na konuşan Develioğlu, görüntülere ilişkin “Benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. Çok ağır bir yük, çok büyük bir acı” dedi.  “Bu olay, süreç esnasında basında medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış gibi hakkımda suçlamalar yapıldı” diyen Develyioğlu görüntüler için “Bana zaten inanmak istemeyen, inanmayacaktır. O görüntüleri ilahi bir kamera olup tepeden kaydetse bile inanmayacaklardır” diye konuştu.

Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala da konuyla ilgili, “O olay gerçekleşmiştir, ilgililer ve işin  sahibi, o olaya maruz kalan çıkmış bunu söylemiştir. Bu da Adli Tıp raporuyla  teyit edilmiştir. Hiçbir olay, olayın bir kısmıyla izah edilemez. O  zaman kişilerin kendileri de açıklamalarını yaptılar. Devlet elindeki bilgiler de  o yöndeydi. Ve o gün neler yaşandağını Türkiye gördü” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.