Hava Durumu

Benim derdim stadı bitirmek

Bursa hakimiyet’in sorularını yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe son günlerde konuşulanların aksine gündemlerinin yeni statla ilgili gelir paylaşımı olmadığını söyledi. Altepe stada en çok katkı koyan kuruluşun adının verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Benim derdim stadı bitirmek
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yapımı süren yeni statla ilgili çektiği zorlukları sadece Bursa hakimiyet'e açıkladı. Stadın yapımıyla ilgili Altepe önemli finansman desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 milyon TL’lik desteğini hatırlatan Recep Altepe, “Sayın Başbakanımızın desteğinin dört katı maliyetimiz var. Şimdiden gelir gider hesapları yapılıyor. ‘Ben ne alacağım’ diye soruluyor. Ben daha oralara gelmedim. Benim derdim stadı bitirmek. Bursa olarak önce stadı bitirelim. Ondan sonra gelir gider paylaşımı yapılır. ‘Stadın ismi ne olacak?’ diye soruyorlar. Stada kim daha çok para verirse onun ismini koyarız. İstanbul’da, Avrupa’da örnekleri var. Allianz Arena, Telekom, Fi-Yapı gibi. Biz de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ama öncelik stadın tamamlanması” diye konuştu.

BİR SÖZLE KIRABİLİRSİNİZ
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın genel kurulda yeni statla ilgili yaptığı açıklamaya değinen Altepe, "Genel kurulda ne yaptılar bilmiyorum ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bursa'ya ne lazım onu da biliyoruz. Biz her zaman Bursaspor'un yanındayız. Bursaspor Bursa ile şampiyon oldu. Tek başına olmadı. Bursa'nın gücünü arkasına almalı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bunu herkes biliyor. Önemli olan bu işle gurur duymak ve ne katkı koyacağı ile ilgili çalışmak. Bu stat Bursa kenti ve Bursaspor için yapılıyor. Bu statta başka takım mı oynayacak? Bizim takımımız Bursaspor oynayacak. İnsanları bir sözle kırabilirsiniz. Ama önemli olan kırmadan iş başarabilmek" dedi.

İDARETEN MAÇLAR OYNANIYOR
Atatürk Stadı'nın bu haliyle UEFA'nın önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak durumda olmadığını belirten Recep Altepe, "Bursaspor'un Avrupa kupalarında oynaması için böyle bir stada ihtiyacı var. Şampiyonlar Ligi maçları bundan sonra burada oynanacak. Mevcut Atatürk Stadı'na maçlar idareten veriliyor. Bursaspor, çeyrek finale, yarı finale kaldığı zaman İstanbul'a mı gidecek, İzmir'e gidip stat mı arayacak? Geçen yıl Avrupa kupalarında çeyrek finale ya da yarı finale yükselseydik mevcut stadımızda maç oynayabilir miydik? Sorarım size” diye konuştu.

DÜNYA’DA ÖRNEĞİ YOK
Büyükşehir belediyesi olarak Bursaspor'a her zaman destek verdiklerini ve vereceklerini kaydeden Altepe sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim için tartışma yok. Biz hizmet yapıyoruz. Amacımız Bursa'nın marka değerini arttırmak. Özlüce'yi yapan da biziz, Vakıfköy'ü yenileyen de. Katlı otoparkı da biz verdik Havuzlu parkı da. Stadyum inşaatını 1 yıl içinde bitirmek istiyoruz. Eğer tamamlanacaksa öncelikle bu nasıl tamamlanacak ve herkes ne destek verecek? Öncelikle bunların söylenmesi gerekiyor. Şu anda Türkiye'de stat yapan tek belediye biziz. Dünya’da da örneği yok. Bu statla birlikte Bursa'nın kaliteli ve güçlü bir kent olduğunu göstermek istiyoruz. Herkes destek vermeli ki bir an önce stat bitsin".


Tartışmayalım, stadı bitirelim
Bursaspor'un dünya kulübü olması için uğraş verdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyük bir kulüp olduğunu tüm dünyaya gösterelim Bursaspor'un. Dünya standartlarında stat yapıyoruz. Bu konuda tartışmayla değil, el ele verip halledilmesi gereken işler var. Herkes kendi işini en iyi şekilde yapacak. Bu statlar yeni zaferler için yapılıyor" ifadelerini kullandı.


Süha GÜRSOY


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.