Hava Durumu

Benim ve oyuncularımın önemli sorumlulukları var

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Dünya Kupası elemeleri öncesinde yurt dışında yapacakları iki haftalık kamp dönemini iyi değerlendireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Benim ve oyuncularımın önemli sorumlulukları var


Avusturya yolculuğu öncesinde milli takımın sponsoru Nike tarafından Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Avcı, bir futbol takımının lige 7 haftalık bir süreçte hazırlandığını vurgulayarak, ''Biz iki haftalık süreci iyi değerlendirerek, hem saha içi hem saha dışı beraberliğimizi daha iyi hale getirmek istiyoruz'' dedi.

Hazırlık maçlarında, Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta oldukları rakiplere eşdeğer futbol felsefesinde takımlarla karşılaşacaklarını kaydeden Abdullah Avcı, ''Avrupa Şampiyonası'na katılacak Portekiz ve Ukrayna son provalarını bizle yapacak. Eleme grubunda ilk maçımızı Hollanda ile oynayacağız. Hollanda maçında oynayacağımız oyunu, taktiği Portekiz ve Ukrayna maçlarında uygulamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Performansı, genel durumu iyi olan her oyuncuya kapılarının açık olduğunu dile getiren Avcı, ''Kadrodaki oyuncularım son derece iyi tanıdığım, inandığım bir grup. Onlar, bizler ve sizler dünya kupasında olmak istiyoruz. Umarım hep beraber orada olacağız'' ifadelerini kullandı.


''Her oyuncu dünya kupasında yer almanın hayalini kurar'
'

Abdullah Avcı, Türkiye'de bu yıl sıkıntılı ve 40 maçlık bir lig serüveninin ardından futbolcuların milli takıma geldiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''40 maç yoğun bir süreç. Özellikle futbolda sahanın içinin pek konuşulmadığı bir süreçte, benim ve oyuncularımın önemli sorumlulukları var. Her oyuncu dünya kupasında yer almanın hayalini kurar. Oyuncularımın milli takıma severek ve koşarak geldiğini düşünüyorum. 15 günde rehabilite olacaklar, çalışacağız ve eğleneceğiz.''

Son dönemde futbolda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, ''Bunları konuşmak geriye dönmemizi sağlıyor. Fair-play ile ilgili 6-7 senelik süreçte devamlı olumlu mesajlar veren biriyim. Milli takım olarak saha içini konuşmak gibi sorumluluğumuz var diyorum. 5 hazırlık maçı, herkesin milli takıma odaklandığı bir dönem olmalı. Bu ülkenin tek takımı var. İnsanları oyunun içine çekmeye çalışacağız'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.