Hava Durumu

Beratcan Karakütük davasında yeni gelişme

Dilekçede, sanıkların ortak eylem birliği çerçevesinde hareket ettiği öne sürüldü

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beratcan Karakütük davasında yeni gelişme

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin davada, anne Türkan Karakütük hakkında verilen beraat kararına baba Ergün Karakütük itiraz etti.

Baba Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan aracılığıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmek üzere yargılamanın yapıldığı Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu itiraz dilekçesinde, Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen anne Türkan Karakütük'ün yargılandığı anımsatıldı.

Yargılama sonucunda sanık Ersin Kaşıkçı'nın "kendini savunamayacak çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı aktarılan dilekçede, anne Türkan Karakütük'ün ise "azmettirmek suretiyle kasten insan öldürmek" suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeter, somut, kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildiği aktarıldı.

"SANIKLAR NEDEN BİR DAHA GÖRÜŞMEMİŞTİR?"

Dilekçede, sanık Ersin Kaşıkçı'nın yargılamanın tüm aşamalarında istikrarlı bir şekilde anne Türkan Karakütük'ü suç ortağı ve azmettiren olarak nitelendirdiği belirtilerek, sanıkların ortak eylem birliği çerçevesinde hareket ettiği öne sürüldü.

Anne Türkan Karakütük hakkında isnat edilen eyleme yönelik güçlü deliller bulunmasına rağmen mahkumiyet yerine beraat kararı verilmesinin hukuka aykırı olduğu savunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Maktül Beratcan Karakütük telefonu olmayan, evinden okuluna, okulundan da evine giden, başkaca bir yere gitmeyen bir çocuktur. Olay günü kendisine annesi tarafından talimat verilmeseydi eğer, neden sorgusuz sualsiz Ersin Kaşıkçı'nın arabasına binmiştir? Bu dakikalarda saatlerce diyalog kuran sanıklar neden olay gününden sonra bir daha görüşmemiştir? Türkan Karakütük duruşma sırasında Ersin Kaşıkçı olayı anlatırken tek bir damla dahi gözyaşı dökmezken, mahkeme heyetine saygısından mı cinayet eylemini gerçekleştiren sanığa tek bir serzenişte bulunmamıştır?"

Dilekçede, anne Türkan Karakütük hakkında mahkumiyet yerine beraat kararı verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu savunulan dilekçede, yerel mahkemenin kararının incelenmesi, Türkan Karakütük yönünden verilen beraat kararının bozulmasına karar verilmesi talep edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.