Hava Durumu

Berberin virüs testi pozitif çıktı

Burdur'da valilik kararıyla, açılması planlanan berber ve kuaförlere koronavirüs testi yapıldı. Bir berber sonuç gelmeden dükkanını açınca korkulan da oldu. Test sonucu pozitif çıkan berberin 50 kişiye temas ettiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Berberin virüs testi pozitif çıktı

Kontrollü normalleşme adımları ile açılan, kuaför ve berberlere açılış öncesinde koronavirüs testi yapıldı. Bir berberin testinin pozitif çıkması üzerinde bölgede karantina uygulaması başladı.

Burdur'da Valiliğin aldığı kararla, il genelinde kuaför güzellik ve berber salonları açılmadan önce koronavirüs testi yapılması kararlaştırılmış. Sonuçları negatif çıkan esnafın iş yerlerini açmasına izin verilmişti.

Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesindeki bir berber iddiaya göre test sonuçları gelmeden, işbaşı yaptı. Bir gün boyunca da çok sayıda kişiyi tıraş eden o berberin test sonucu pozitif çıktı. Berber, hastanede karantinaya alındı.

Berberin o gün yaklaşık 50 kişiyle temas kurduğu tespit edildi. Temas edenler arasında berbere maske hediye eden belediye başkanı ve ilçedeki parti teşkilatlarından isimler de var.

Filyasyon çalışması başlatılan belde için karantina kararı alındı. İl Pandemi Kurulu bölgede virüsün yayılmasını önlemek ve vakayı izole edebilmek için Kocaaliler beldesine giriş-çıkışları kısıtladı.

Koronavirüs tespit edilen berberin Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.