Hava Durumu

'BES güvencesi herkese kazandırır'

Türkiye Sigorta Birliği, uzun vadeli bir tasarruf yöntemi olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin herkesin kazandığı bir sistem olduğuna ve BES' teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'BES güvencesi herkese kazandırır'

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) yaptığı yazılı açıklamada, özel emeklilik sektörünün gelişimini ve yarattığı faydaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelişmiş bir sigorta sektörü ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) güçlü bir ekonomi için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapılan açıklamada; "Şunu çok net biliyor ve inanıyoruz ki; Türkiye'mizin dünyada gelişmiş ekonomiler ligine çıkması için bankacılık sisteminin yanı sıra, başta sigortacılık olmak üzere bankacılık dışı finans kesimini hızla büyütmesi gerekiyor. Hükümetin sigorta sektörüne atfettiği önem ve sektörü sahiplenmesi bu yönde tüm şirketlerimizi cesaretlendirirken, sorumluluklarımızı daha da artırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

160 milyar lira

Sürdürülebilir büyümenin ancak tasarrufların yatırımları karşılamasıyla gerçekleşebileceğine işaret eden TSB, açıklamasını şöyle sürdürdü; "BES, Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile birlikte biriken 160 milyar liraya yakın fonu ve ekonomiye sağladığı ek finansman kapasitesi ile hem vatandaşlarımızın hem de ülkemizin bugününü ve yarınını güvence altına alıyor. Sistem, şeffaflığın ve güvenliğin sağlanması amacıyla SEDDK, SPK, Emeklilik Gözetim Merkezi, Takasbank ve bağımsız denetim şirketlerinin denetim, gözetim ve kontrolü altında gelişirken, BES'teki büyümenin devamlılığı, hem vatandaşlarımızın hem de ülke ekonomimizin refahına katkı sağlıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.