Hava Durumu

BESAŞ Ar-Ge merkezinde bilimsel ürün geliştirilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, bir taraftan dağ bölgesini kaldırmaya yönelik kurulan süt ve süt ürünleri tesisini hizmete açmaya hazırlanırken, diğer taraftan üniversite bünyesinde kurulan Ar-Ge merkezi ile hem bilimsel ürün geliştirme metotlarını uygulayacak hem de üniversitelilere uygulamalı eğitim imkanı sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2013 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2013 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BESAŞ Ar-Ge merkezinde bilimsel ürün geliştirilecek

Türkiye’nin üçüncü Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası olan Bursa Ekmek Sanayi ve AŞ. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirilen iftar yemeği ile hissedarları, bayileri, marketleri ve tüm personelini bir araya getirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gecede konuşan BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “BESAŞ olarak kendimize ilke edindiğimiz kalite politikamız çerçevesinde toplumsal projeler gerçekleştirerek halkımıza en iyi hizmeti vermek için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

SAATTE 7 BİN 500 ADET ÜRETİM KAPASİTELİ AR-GE MERKEZİ

Ekmek üretiminin yanında Bursa’ya kalıcı değerler bırakacak olan projelerine de değinen Bektaş, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle Görükle Kampüsü’nde kurulmakta olan BESAŞ Ar-Ge merkezinin kapasitesi hakkında bilgi verdi. Gıda Mühendisliği’nde eğitim gören öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sağlayacak merkezde, bilimsel ürün geliştirme çalışmaları yapılacağını ve üretilen ürünlerin kampüs içinde satışa sunulacağını dile getiren Bektaş, “Ayrıca kazan dairesi, jeneratör, chiller grubu, soğuk hava deposundan oluşan yardımcı tesisler de kurulacak. Saatlik 7 bin 500 adet rol ekmek üretim kapasitesine sahip olacak tesiste rol ekmek haricinde köy ekmeği, cevizli, haşhaşlı, zeytinli, mısırlı ekmek ve pide üretimi de yapılabilecek. Tesis bünyesinde 2 adet satış mağazası da bulunacak. Ar-ge çalışmalarına olanak sağlayacak merkezimiz mükemmel bir uygulama alanı olacaktır” diye konuştu.

TEK VARDİYADA 30 TON SÜT İŞLEME KAPASİTESİ

Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan’da kırsal kalkınmanın önünü açacak olan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisinin de tamamlanma aşamasına geldiğini hatırlatan Bektaş, “Halkımıza kaliteli, sağlıklı ve ekonomik süt ve süt ürünleri ile hizmet vererek sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Hayvancılığın bitme aşamasına geldiği, Türkiye’de en fazla göç veren dağ bölgelerini kalkındırmaya yönelik planlanan süt ve süt ürünleri işleme tesisi günümüzün en gelişmiş makine ve teçhizatı ile üretim çalışmalarına başlayacak. Tek vardiyada 30 ton süt işletme kapasitesine sahip olan tesisimizde hedef olarak 3 vardiyada 60-70 ton günlük süt işleyerek, yöredeki hayvancılığı kalkındırmak ve bölgeye iş imkânı sağlayarak bölgenin refahına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi. BESAŞ’ın kalitesine yakışır şekilde ciddi adımlar atmaya devam edeceğini belirten Bektaş, katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.