Hava Durumu

Beşiktaş Başkanı Çebi: TFF zerre kadar yanımızda olmadı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlıların divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Çebi, pandemi döneminde sözleşmesini fesih eden futbolcularla ilgili UEFA ve FIFA'da yaşanan sorunlarla ilgili TFF'nin yanlarında olmadığını belirterek serzenişte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2020 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş Başkanı Çebi: TFF zerre kadar yanımızda olmadı

Beşiktaş, bugün divan kurulu düzenledi. Siyah beyazlılarda düzenlenen divan kurulunda konuşan başkan Ahmet Nur Çebi, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Çebi, pandemi sürecinde TFF'nin UEFA ve FIFA kararlarına karşı yanında olmadığını söyledi.

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları:

Pandemi büyük sıkıntılar yaratıyor. Hem iletişim hem de ekonomik anlamda. Bununla da mücadele edeceğiz. Yönetim kurulu ekibimden çok memnunum, çalışıyorlar, mücadele ediyorlar.

Birkaç yöneticimiz Kovid-19'a yakalandı, bir yönetim kurulu üyemiz hastanede. Babasını bile kaybeden bir arkadaşımız var. Pandemide verdiğimiz bu mücadele saygıyla karşılanmalı, takdir edilmeli.

Aidatları başkaları tarafından yatırılan genel kurul üyelerine bunun tüzük olarak doğru olmadığını bildireceğiz. İyi niyetli olan üyeler bunu yapmasınlar. Artık bu kaos bitsin, bunu yapmasınlar. Eski başkanlar, başkaları için aidat yatırma olayını bıraksınlar.

TFF'YE ELEŞTİRİ

TFF'nin pandemi sürecinde kulüplere sağladığı hiçbir şey olmamıştır. İhtiyacımız olduğu bu dönemde TFF'nin yanımızda olması gerekirdi. Bunları yüzlerine de söyledim. FIFA nezdinde yaptığımız girişimler, buradan fesih ederek haksız yere giden futbolcularımızın yaratmış olduğu durumu, UEFA ve FIFA'nın kayıtsız kalmasına karşılık TFF'nin girişimleri olmalıydı. Maalesef böyle bir şey göremedik.

Futbolcuya pandemi yok, kimseye pandemi yok, sadece kulüplere var! Yayıncı kuruluş indirim istiyor ama biz doğru bulmuyoruz. Onların düşüncesine yaklaşmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Umarım bu anlaşmazlık biter. Yayıncı kuruluş taleplerinden vazgeçmeli.

UEFA'nın haksız fesihlerde para ödememiz gerektiğine yönelik kararlarına sevinen muhalefet üyeleri var. Dükkan kapalı, herkes evinde, futbolcu UEFA'ya gidiyor ve parasını alıyor! Zaten bizden sonra 4'e 1'e oynuyor, UEFA'nın başta bunu sorgulaması lazım.

Kulüpler Birliği, kulüplerin birbiriyle mücadele ettiği bir yer haline gelmiş. Sanıyorum oradaki hava, içinde bulunduğumuz yorgunluğun nedenidir. En kısa zamanda orada da, birlik ve beraberliğin oluştuğu bir yapıyla yürümeyi Allah bize nasip eder.

"Bize sürekli 'Para ver' deniyor. Beyler, bize 'Ver' demeyi bırakın, 'Para vermeden yönetin' deyin. Bizim para vermemiz sadece günün keyfini yaşamanızı sağlar. Bu sözlerin faydası yok. Bizi beğenmiyorsanız, sandık orada. Bizi yormaktan vazgeçin.

YAYINCI KURULUŞ AÇIKLAMASI

Yayıncı kuruluşla olan anlaşmalarımız var. İçinde bulunduğumuz pandemi durumundan dolayı fedakarlık yapması gereken tarafın kulüpler olması talebi var. Futbolcuya pandemi yok, hiç kimseye yok ama pandemi sadece spor kulüplerine... Yayıncı kuruluş indirim istiyor ama biz öyle düşünmüyoruz. Onların düşüncesine yaklaşmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Umarım bu anlaşmazlık biter.

ABDULLAH AVCI SÖZLERİ

Abdullah Avcı ile sözleşmemiz 36 milyon liraydı. Trabzonspor'da çalışırken Beşiktaş'tan maaş almayı ne kadar doğru bulacağını kendisine bırakıyorum. Yapılmış bir sözleşme var. Hocamızın negatif bir tavırda olacağını düşünmüyorum. Oturup konuşacağız.

SERGEN YALÇIN'A 'X HOCA' DİYEN SPİKER HAKKINDA

Hocamız hakkında yayıncı kuruluşta 'X teknik direktör' diye bahseden kişiyi kınıyorum. beIN SPORTS da bu kişilere uyarıda bulunmalı. Kimse, Beşiktaş'ın hocasına X diyemez. 200 tane beIN SPORTS eder. Hocama hiçbir kuruluş X diyemez.

VAR İFADELERİ

VAR'ın Türk futboluna adalet getireceğinden hiç şüphem yok. Fakat VAR'ın yanlış kararlar vermesi kafalarımızı karıştırıyor. VAR, var olsun diye oraya konulmadı. Maçı doğru yöneten hakeme bile hatalı karar verdirecek VAR'ı istemiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.