Hava Durumu

Beşiktaş puan farkını açıyor

Süper Lig'in 33'üncü haftasında Beşiktaş, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 3-1'la geçti. Ligde son olarak Kasımpaşa'ya deplasmanda yenilen, öncesinde de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Kartal, 2 maçlık kazanamama serisini bitirdi. Puanını 67'ye çıkaran Kara Kartal, böylece en yakın takipçisi Fenerbahçe ile farkı 5'e yükseltmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş puan farkını açıyor

Ligde son iki maçında 5 puan bırakan Kara Kartal, şampiyonluk yolunda bu kez hata yapmadı. Siyah-Beyazlılar, ligin etkili ekiplerinden Alanyaspor'u 3-0 gibi net bir skorla geçti. Karşılaşmada perdeyi 11'de Cenk açtı, 58'de Ghezzal ikinci golü getirdi, oyuna sonradan giren N'Koudou da 84'te Alanya'nın fişini çekti. Beşiktaş, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde yerini korudu.

CENK TOSUN 1197 GÜN SONRA VODAFONE PARK'TA

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna kattığı ancak Gençlerbirliği maçında yaşadığı sakatlık ve milli takımda koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla uzun bir süre forma giyemeyen Cenk Tosun, tam 1197 gün aradan sonra Vodafone Park'ta sahaya çıktı. 2017-2018 sezonunun devre arasında Premier Lig ekibi Everton'a transfer olan Cenk Tosun, iç sahada oynanan maçlarda son olarak 28 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Kupası karşılaşmasında Osmanlıspor'a karşı forma giymişti. Devre arasında Beşiktaş'a transfer olan yıldız golcü, Gençlerbirliği ile deplasmanda oynanan lig maçında oyuna sonradan dahil olup fileleri 2 kez havalandırmıştı. Cenk, bu maçı da boş geçmedi.

VİDA DALYA YAPTI

Beşiktaş'ın Hırvat futbolcusu Domagoj Vıda, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasıyla siyah-beyazlı forma ile 100'üncü lig maçına çıktı. Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın kadrosunun en önemli isimleri arasında yer alan Hırvat savunma oyuncusu siyah-beyazlı formayla 99 lig maçını geride bıraktı.

Beşiktaş - Alanyaspor ilk 11'ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala, Josef, Atiba, Oğuzhan, Ghezzal, Larin, Cenk Tosun.

Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Fatih, Tzavellas, Moubandje, Ceyhun, Berkan, Salih, Davidson, Bareiro, Babacar.

Ligde bir haftayı bay geçmesine rağmen ilk sırada yer alan ve şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösterilen Beşiktaş, oynadığı son 2 lig maçında galibiyeti unuttu. Milli maçlar arasına girmeden önce evinde oynadığı son maçta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Siyah-Beyazlı ekip, aranın ardından ilk maçında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi ve sahada 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.