Hava Durumu

Beyrut için 252 milyon Avro toplandı

Patlamanın ardından büyük yıkım yaşanan Beyrut için uluslararası yardım konferansı yapıldı. Konferansa katılan dünya liderlerinin girişimleriyle Beyrut için 252 milyon Euro yardım toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beyrut için 252 milyon Avro toplandı

Fransa ve Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde "Uluslararası Beyrut ve Lübnan halkına destek konferansı" düzenlendi. Video konferans yöntemiyle konferansa katılan ülke liderleri, Beyrut için 252 milyon Avro bağışladı.

Beyrut'ta 4 Ağustos'ta yaşanan patlamada 158 kişi hayatını kaybederken 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Lübnan ekonomisini ayakta tutan Beyrut Limanı, enkaza dönüştü. Fransa ve Birleşmiş Milletler öncülüğünde yapılan yardım konferansında, Fransa 30, Almanya 20, Avrupa Birliği 63 Milyon Avro bağış yaparken İngiltere 20 milyon Sterlin bağışladı.

Elesse Sarayı'ndan yapılan açıklamada, liderlerin yardımların Birleşmiş Milletler liderliğinde koordine edilmesi ve doğrudan Lübnan halkına ulaştırılmasını istediği kaydedildi.

Patlamanın ardından Beyrut'taki pek çok eve su ya da elektrik sağlanamıyor. Gıda konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Koronavirüs vakaları nedeniyle yoğun baskı altında olan hastaneler yaralılara yetişmekte zorlanıyor.

Patlamanın ardından pek çok ülke Libya'ya yardım sözü vermişti. Türkiye hafta içi Beyrut'a tıbbi ve insani malzemeler ile arama-kurtarma personeli göndermiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte cumartesi günü destek ziyareti düzenlemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.