Hava Durumu

Biden'a açık İran mektubu: Karşıyız!

Amerika'da Cumhuriyetçi senatörler, Başkan Joe Biden'a bir mektup gönderdi. Mektupta, yönetimin İran ile 2015 nükleer anlaşmasına geri dönme ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki adımlarına karşı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biden'a açık İran mektubu: Karşıyız!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayan İran ile nükleer anlaşma görüşmelerine ABD'nin dolaylı olarak katılması üzerine Senato'daki Cumhuriyetçi isimlerden tepki geldi.

Senatonun önemli komitelerinde yer alan senatörlerin Biden'a gönderdikleri mektupta, İran ile 2015'te varılan nükleer anlaşmanın "başarısız" olduğu ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının İran'a yönelik baskının kalkması anlamına geldiği belirtildi.

Mektupta, "İran, ABD'nin ve müttefiklerinin güvenliğini baltalamayı sürdürürken bu ülke ile başarısız olan nükleer anlaşmaya geri dönülmesi ya da İran rejimine tek taraflı imtiyazları veren herhangi bir anlaşmaya karşıyız" ifadesi kullanıldı.

Donald Trump yönetiminin İran'a karşı "maksimum baskı" politikasını benimsediği ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmaması gerektiğinin altının çizildiği mektupta, "Şu anda İran'a karşı uygulanan yaptırımlar, Biden yönetimine İran üzerinde çok büyük oranda baskı imkanı sağlamaktadır. Bu yaptırımlar, İran'ın istikrarı bozucu davranışlarına karşı her açıdan araç olarak kullanılabilir" görüşü paylaşıldı.

Mektuba Silahlı Hizmetler Komitesinden Jim Inhofe, Senato İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Marco Rubio, Senato Bankacılık Komitesi üyesi Pat Toomey, Dış İlişkiler Komitesi üyesi Todd Young imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.