Hava Durumu

Biden'a zorunlu aşı şoku: Federal mahkeme ret kararı verdi!

Koronavirüs salgınında dünyayı yeni ortaya çıkan Omicron varyantı korkusu sarmışken ABD Federal Mahkemesi'nden flaş bir karar çıktı. Mahkeme Biden'ın zorunlu aşı kararını reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biden'a zorunlu aşı şoku: Federal mahkeme ret kararı verdi!

ABD'nin Missouri eyaleti bölge mahkemesi, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin sağlık çalışanlarına zorunlu Kovid-19 aşı kararını engelledi.

Mahkeme kararı, ABD basınında Biden'ın aşı zorunluluğuna karşı ilk yasal itiraz kabul edildi.

Mahkeme, tedbir kararının davacı olarak yer alan 10 eyaleti içerdiğini ve aşının zorunlu tutulduğu federal sağlık merkezlerinin (CMS) Kongre'den açık bir yetkiye sahip olmadığı belirtildi. Davacı olarak yer alan eyaletler arasında; Missouri, Nebraska, Arkansas, Kansas, Iowa, Wyoming, Alaska, Güney ve Kuzey Dakota ile New Hampshire yer alıyor.

Biden yönetiminin Zorunlu Aşı kararı, 6 Aralık'a kadar 76 bin CMS sağlık merkezinde çalışan 17 milyon sağlık çalışanını en bir doz aşı olmasını kapsıyor.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Omicron varyantının endişe kaynağı olduğunu ancak paniğe gerek olmadığını söyledi. Kuzey Amerika'da ilk vakanın görülmesinden bir gün sonra konuşan Biden, Amerika için kapanmanın "şimdilik" masada olmadığını kaydetti.

Ancak Amerikan Başkanı, kısıtlamaların, insanların aşı olmasına ve maske takmasına bağlı olduğunu da ekledi. Amerika'da toplumun yalnızca yüzde 59'u tam olarak aşılanmış durumda. Yüzde 70'i yalnızca bir kez aşılandı. Ölü sayısı ise 782 bine yaklaştı.

Biden yaptığı basın toplantısında, aşı firmalarının, gerek duyulması halinde devreye sokulacak yeni aşı planlamaları yaptığını da söyledi. Seyahat kısıtlamalarını savunan Biden, bu şekilde çalışma yapılabilmesi için zaman kazanıldığını da savundu. Biden her ne kadar kısıtlama henüz yok dese de, ABD içinde konu tartışılıyor.

Florida Valisi Ron DeSantis ise yönettiği eyalette kapanmaya izin vermeyeceğini söyledi. 2024 Başkanlık seçimleri içinde adı geçen Cumhuriyetçi vali, "İşlerinize zarar vermelerine, okullarınızı kapatmalarına izin vermeyeceğiz" dedi. DeSantis, "Deliliğin tanımında, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.