Hava Durumu

Bikinili kadın kadar konuşuldu

Taksim Meydanı’nda dün bikini ile eylem yapan bir kadına tepki gösteren ve ‘Laz kadın’ olarak gündeme gelen yaşlı kadın, bugün de aynı yerde eylem yapan başka bir gruba tepki gösterdi. Yaşlı kadın yaptığı protestonun ardından devreye giren sivil polislerce uzaklaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bikinili kadın kadar konuşuldu

Dün Taksim Meydanı’nda bikinili eylem yapan kadına gösterdiği tepki ile gündeme gelen ‘Laz kadın’, bugün yine Taksim Meydanı’nda ortaya çıktı. Gezi Parkı merdivenlerinin önünde ‘duran adam’ eylemi yapan grubu protesto eden yaşlı kadını araya giren polis ekipleri uzaklaştırdı.
Olay akşam saatlerinde bir grup eylemcinin gezi parkı karşısına geçip parka yüzlerini dönerek durma eylemi yapmasıyla başladı. Bu sırada eylemci grubun önüne geçen kadın, dün bikinili kadına yönelik tepkisini bugün de ‘duran adam’ eylemcilerine gösterdi. Boynunda Türk Bayrağı ile meydana çıkan kadın, göstericilere eylemlerini sonlandırın evlerine dönmelerini istedi.
İsmi öğrenilemeyen yaşlı kadın, “Ben ablanız olarak kimseye yanlış yapmam. Ama birileri bizi birbirimize düşürüyor. Lütfen artık buna uyanın. Türk’e Türk’ten başkasından fayda yok, bunu anlayın artık” diye seslendi.

“ATATÜRK’Ü SEVİYORSANIZ BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞIN”

‘Yabancı medya sizleri nasıl gösteriyorsa beni de gösterecek’ diyerek sözlerini sürdüren yaşlı kadın, yabancı yayın organlarına yönelik, “Bu vatanı sevmeyeni nasıl gösteriyorsa beni de göstermek zorundasınız. Yeter artık bu oyunu bozun. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Biz 6 kardeşiz, ama hiçbirimiz aynı değiliz. Kimimiz Trabzonspor’u, kimimiz Galatasaray’ı tutar, kimisi de Beşiktaş’ı tutar. Hepimiz aynı yemeği sevmek zorunda değiliz. Kimimiz ekşi sever kimimiz tatlı sever. Atatürk’e zarar veriyorsunuz. Atatürk’ü seviyorsanız bu ülke için çalışın, oyunlara gelmeyin” diye haykırdı.
Protesto sırasında devreye giren sivil polisler yaşlı kadını sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı kadın sivil polislerin ‘şov yapıyorsun’ sözlerine de tepki gösterdi. Yaşlı kadın şov yapmadığını ve bugün bilinçli bir şekilde parka geldiğini ve tepkisini dile getirmek istediğini anlattı. Yaşlı kadın daha sonra polisler tarafından alandan uzaklaştırdı.
Bu sırada Taksim Gezi Platformu üyesi olduğunu ifade eden bir vatandaş da yaşlı kadının yapılan eylemleri provoke etmeye çalıştığını ileri sürdü. Yaşlı kadın ve göstericiler arasında yaşanan gerginlik yaşlı kadının Gezi Parkı’ndan uzaklaştırılmasıyla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.