Hava Durumu

Bilal Erdoğan'dan 'TÜGVA' hakkındaki 'torpil listesi' iddialarına cevap!

Bilal Erdoğan, yönetiminde olduğu TÜGVA ile ilgili yayınlanan belgeler hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan, "Kendini anlatmaktan aciz bir taraf her türlü melanete sarılıp, insanlara iftira atıyor, ithamda bulunuyor, hakaret ediyor, saydırıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilal Erdoğan'dan 'TÜGVA' hakkındaki 'torpil listesi' iddialarına cevap!

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye'nin ilk oba konseptli gençlik kampının açılışını gerçekleştirdi.

Öğrencilerle ok atıp mangala oynayan Erdoğan, öğrencilerin sunduğu gösterileri izledi.

'Onlar kıskançlıktan çatlasın'

Erdoğan, kendisini "TÜGVA burada, ağabeyinin yanında" sözleriyle karşılayan TÜGVA üyeleriyle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "Siz TÜGVA'da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kutuplaşma diye bir şey çıkartıldığını ifade eden Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Vahdet inancının mirasçılarıyız, o vahdet inancını bozmaya yönelik bir iş bu kutuplaşma. 'İnsanlık dinler olursa gelişemez' diye bir inanış vardı. Bu dönem dünyada geride kaldı. Artık inananların inancına, inanmayanların da inanmamasına saygı duyma dönemine girildi. Ancak Türkiye'de o pozitivist akımın etkisinde, kendi karanlıklarını aydınlık sanan bir kesim kaldı. Bunlar hala inandığınız zaman, bir Allah'a kul olduğunuz zaman gelişemeyeceğinizi, büyük işler yapamayacağınızı düşünüyorlar. Kendileri yapamıyorlar ya, herkesi kendileri gibi sanıyorlar."

"İnanan, namaz kılan, bir Allah'a kul olan, hacca giden, zekatını veren, insanlara faydalı bir hayat yaşamaya çalışan gelişemez mi? Teknolojide, bilimde, fende ilerleyemez mi?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlerler değil mi? Nereden biliyoruz ilerleyebildiğini. Bak, Selçuk Bayraktar'dan biliyoruz. Ecdadımızdan biliyoruz. Tarihin nice yüzyıllarına ecdadımız damga vurmuş. Sanıyoruz ki sadece savaş meydanında damga vurmuş. Edebiyatta, fende, bilimde de damga vurmuş. Çağının en büyük alimleri bizim ecdadımızdan çıkmış ama aynı zamanda çok da dindar, namazlı. Batı'dan onların yanına gelebilen kimse yok. Şimdi de Selçuk Bayraktar örneği var. Dindar mı? Dindar. Namazlı mı? Namazlı. Her türlü bu aydın sanan karanlıkların yobazlık dediği her şeyi yapıyor ama şu anda dünyada yanına yaklaşabilen yok. Böyle olsak daha iyi değil mi?"

İnançsız insanların huzursuz insanlar olduğunu, ne zaman kendilerini kaybedeceklerinin belli olmadığını savunan Erdoğan, "Batı'da intihar oranlarında çok büyük artış var. Aile mefhumu tamamen kayboldu. Cinsiyetsizlikten tutun başka şeylere kadar abuk sabuk, Batı medeniyeti şu anda kendilerinde test ediyor. Huzur diye bir şey kalmadı, Avrupa'nın geleceği karanlık." diye konuştu.

İDDİALAR

Gazeteci Metin Cihan, daha önce vakıfta çalıştığını söylediği bir kişinin kendisine gönderdiği belgeleri Twitter hesabından paylaştı.

Cihan'ın ekran görüntüsünü yayınladığı e-postada, vakfın ERP adında bir telefon uygulaması kullandığı, programın nüfus sistemine bağlı olduğu, kişilerin kimlik numarası yazılınca tüm bilgisinin çıktığı öne sürüldü.

Yine iddiaya göre bazı kişilere tek seferlik link gönderiliyordu ve kişiler atanmak istedikleri yerleri sisteme giriyordu. Bunun ardından da bazı vakıf yetkilileri değerlendirme yapıyor, 'uygun' görüle kişiler 'yukarıya gönderilerek' atanıyordu.

Cihan'ın paylaştığı diğer ekran görüntülerinde, kişilerin kimlik bilgilerinin yanısıra başvurduğu kurum, yer ve referanslarının yer alması dikkat çekti. Üç listede 'subay aday listesi', 'astsubay aday listesi' ve 'PÖH aday listesi' başlığı bulunuyor. Bir diğer listede ise herhangi bir tanım bulunmuyor.

Cihan, paylaştığı bir diğer görselde, TÜGVA'nın birçok kentteki binasının kira maliyetlerinin belediyeler tarafından karşılandığını iddia ederken, mevcut yurt binalarının da TÜGVA dahil yedi oluşuma dağıtıldığını savundu.

Yalanlama geldi

TÜGVA Mütevelli Heyeti üyesi Emrah Atilla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TÜGVA'nın Büyükada iskelesindeki alanın kullanılması yönünde yaşadığı tartışmaya dikkat çekti.

Atilla şunları yazdı: "CHP ve CHP'li İBB'nin Adalar'da TÜGVA'ya kurdukları kumpas boşa düşünce şimdi CHP,CHP medyası, CHP'li gazeteciler, CHP'li troller topyekun TÜGVA'ya karşı saldırıya geçti. Yazdıklarının tamamı YALAN. Nerede canınızı bu kadar acıttık ki bu kadar bağırıyorsunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.