Hava Durumu

Bilecik'te çiftçilere yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu dağıtıldı

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan "Yemimi Üretiyorum İşletmemi Büyütüyorum" adlı proje kapsamında 200 çiftçiye yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2021 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2021 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilecik'te çiftçilere yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu dağıtıldı

Vali Kemal Kızılkaya, ürünlerin dağıtımı ve eğitim programında yaptığı konuşmada, bu proje ile devlet vatandaş iş birliğinde el ele verildiğinde nelerin başarılabileceğinin en güzel örneğinin sergilendiğini belirtti.

Hayvancılıkta girdilerinin azaltılması için yem bitkilerinin önemli olduğunu vurgulayan Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Kaymakamlıklarımız, İl Özel İdaremiz ve belediyelerimiz çiftçilerimize destek veriyor. Üreticimizin emeği ile yoğrulduğunda önemli bir ihtiyacımızı karşılamış olacağız. Girdiler azaldığı müddetçe hayvancılık daha rantabl, daha karlı ve daha da verimli bir hale gelecektir. Bizler üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Vatanımız için milletimiz için Bilecik'imiz için üreteceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Çalışkan bir ekibimiz var, çalışkan halkımız var. Çalışkan ekiple, hedefe ilerleyeceğiz, gelişeceğiz ve büyüyeceğiz."

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise hayvancılık yapan üreticilerin ekonomik gücünü biraz daha artırmak, hanelerine biraz daha ekonomik destek sağlamak için yem dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.