Hava Durumu

Bilim insanları yalnızlığın çaresini buldu

Pandemi günlerinde eve kapandık ve sosyal olarak daha az etkileşimde bulunduk. Bu durum uzun vadede bizi yıpratsa da Avustralyalı bilim insanları pandemi yalnızlığının çaresini bulmuş olabilirler. Bunun için sadece 6 komşuyla etkileşim halinde olmanız gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim insanları yalnızlığın çaresini buldu

Corona virüs pandemisinin insanları daha da yalnızlaştırdığı bir gerçek. Avustralyalı bilim insanları, corona virüs stresinin azalmasına yardımcı olmak için bir araştırma yürüttü.

Independent Türkçe'de yer alan haberde, Avustralya, ABD ve Birleşik Krallık'ta Nextdoor platformunun da desteğiyle yürütülen araştırmada, katılımcılardan 4 haftalık bir süreçte çevrelerindeki insanlara küçük iyilikler yapmaları istendi.

Sadece 6 komşuyla düzenli temas

Swinburne Üniversitesi'nden Dr. Michelle Lim, komşular arasındaki bu küçük iyiliklerin bağlılık algısı üzerinde olumlu etkisi olduğunu söyleyerek, "İyilik girişimi, rastgele etkileşimleri teşvik etti ve sonuçların da gösterdiği gibi, küresel ölçekte katılımcıların yalnızlığını hafifletti. Sadece 6 komşuyla düzenli temas kurmanın, ilişki algısı üzerinde büyük etkisi var" dedi.

Araştırmanın başında her 10 katılımcıdan 1'i yalnızlık çekiyordu. Uygulama sonrasında ise bu oran 20'de 1'e düştü.

Yabancılarla etkileşim yalnızlığı azaltmada en iyi yöntem

Çalışma bulgularına göre yalnızlığı azaltmada en etkili etkileşimler, aslında yakın arkadaş veya aile üyesiyle yaşanan anlamlı deneyimlerden değil, çevredeki bir barista veya bebek bakıcısı gibi yabancılarla etkişilen tesadüfi anlardan oluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.