Hava Durumu

Bilim Kurulu, Bakan Koca başkanlığında toplandı

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca, alınan kararlarla ilgili açıklama yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2021 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim Kurulu, Bakan Koca başkanlığında toplandı

Son dönemde vaka sayıları 5 binin üzerinde seyrediyor. Bilim Kurulu vaka sayılarının düşürülmesi için atılacak adımları görüşecek. Yaklaşan Kurban Bayramı'na yönelik tedbirlerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Toplumsal bağışıklık hedefiyle başlatılan aşılama kampanyası da toplantıda ele alınacak.

DELTA VE DELTA PLUS VARYANTLARI DA GÜNDEMDE

Aşılama oranı düşük olan gençlerin ikna edilmesi için yapılabilecek çalışmalar değerlendirilecek. 36 ilde 750 kişide görülen Delta ve Delta Plus varyantlarına yönelik tedbirler de masada olacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan kararlarla ilgili saat 18.00'de YouTube üzerinden açıklama yapacak.

AŞILAMA 60 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye, 14 Temmuz öğle saatleri itibarıyla toplam yapılan aşı sayısında 60 milyonu geride bırakmış durumda. Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından 3-9 Temmuz tarihleri arasındaki haftalık vaka haritasını da dün paylaştı.

HAFTALIK VAKA HARİTASI AÇIKLANDI

Buna göre, 1 haftada 27 ilde vaka artışı görüldü. 1 haftada vaka sayısı en fazla artan iller Siirt, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari. En az artışın olduğu iller listesinde ise Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş yer aldı. İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 59,10, İstanbul'da 56,75, İzmir'de 22,16 oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.