Hava Durumu

Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne dev kaynak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluş çalışmaları süren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BBTM) ana binasının yıl sonuna kadar tamamlanmasına ve 40 milyon TL'lik maddi kaynağın TÜBİTAK üzerinden BBTM'ye aktarılmasına ilişkin ön protokol Ankara'da imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne dev kaynak
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altınbaşak arasında imzalanan protokole göre, Büyükşehir Belediyesi, kuruluş çalışmaları halen devam eden BBTM için bu yılın sonuna kadar ana bina yapacak. Yalova Yolu TÜYAP karşısında hazırlanan 12 dönüm araziye yapılması planlanan binanın tamamlanmasının ardından Bilim, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından Bursa için ayrılan 40 milyon TL'lik kaynak, TÜBİTAK kanalıyla Büyükşehir Belediyesi üzerinden BBTM'ye aktarılacak. Aktarılan finansman, BBTM'nin içerik yapısında kullanılacak.
TÜBİTAK ile birlikte imzaladıkları BBTM'ye ilişkin ön protokolü tarihi bir adım olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BBTM'nin faaliyete alınmasıyla birlikte Türkiye'nin açılan ilk bilim ve teknoloji merkezi olacağını söyledi. BBTM ile üretim ve sanayi şehri olan Bursa'da inovatif çalışmalarına imza atan, yenilikçi ve tasarıma önem veren bir gençliğin yetişmesini arzuladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa bugün, sanayinin çeşitli dallarında Türkiye ve dünyanın en önemli tedarikçileri arasında bulunuyor. Bugüne kadar yan sanayide etkisini sürdüren bu güçlü ağ, inşallah bundan sonra ana sanayide de kendisini gösterecektir. BBTM'nin de katkısıyla gençlerimizi yenilikçi düşünmeye zorlayacak, tasarım ve kalitesiyle bize özgü ürünlerin çıkartılmasını, yeni modellerin üretilmesini sağlayacağız. Bu anlamda TÜBİTAK'ın desteğini çok önemsiyoruz. İnşallah bu işin üzerinde gece-gündüz durup, bir an önce faaliyete geçeceğiz" dedi.

Türkiye'nin teknolojide ABD ve Japonya'nın bulunduğu bir üst lige çıkmasının yolunun AR-GE ve inovasyondan geçtiğini, kurum olarak bu anlayışı topluma kazandırmayı kendilerine misyon edindiklerini belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, BBTM'nin desteklenmesinin de bu kapsamda değerlendirildiğini söyledi. BBTM'nin ana binasının Büyükşehir Belediyesi'nce tamamlanmasının ardından Bursa için ayrılan finansmanın hemen aktarılacağını vurgulayan Altunbaşak, "ABD'de ve Avrupa'da, bilim ve teknoloji merkezlerinin yüzlercesi var. Türkiye'de de ciddi anlamda bu girişimler, ilk kez birkaç yıl önce başladı. Bursa da bu konuda, Konya-Eskişehir ve Gaziantep gibi en önde giden illerimizden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Biz bütün bu illerimize, maddi ve manevi elimizden gelen desteği veriyoruz. Bursa için de inşallah ciddi bir finansman sağlayacağız. Verdiğimiz destek ağırlıklı olarak tefrişat için kullanılacak ve gençlerimiz bilime dokunarak, ondan zevk alarak-anlayarak öğrenebilecekler" diye konuştu.

BBTM'nin kuruluşuna sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi kutlayan Altunbaşak, "Ön protokol şartları yerine geldiğinde, BBTM sene sonuna kadar Türkiye'de açılan ilk bilim merkezi olabilir. Bilime verdiği önem ve geniş vizyonu sebebiyle sayın başkanı kutluyoruz. Proje, inşallah şimdiden Türkiye'ye Bursa'ya bilim camiamıza hayırlı olur" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.