Hava Durumu

Binali Yıldırım olmazsa AK Parti'de oklar o ismi gösteriyor!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığını "Beni affedin" diyerek geri çevirebileceği, Yıldırım'ın yerine İçişleri Bakanı Soylu'nun aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Binali Yıldırım olmazsa AK Parti'de oklar o ismi gösteriyor!

Deniz Zeyrek, "Algılar ve gerçekler" başlığıyla yayımlanan yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. Zeyrek, adı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na adaylık için geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın bunu kabul etmek istemediğini ileri sürdü. Zeyrek, Yıldırım'ın teklifi reddetmesi halinde AK Parti'de düşünülecek ilk isimlerden birinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu söyledi.

"İSMİNİN KESİNLEŞMİŞ GİBİ AÇIKLANMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ"

"Kaynaklarım, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı için gönüllü olmadığını, hatta kabul etmek istemediğini söylüyor. Bu nedenle de kendisinin kararı beklenmeden isminin kesinleşmiş gibi açıklanmasından rahatsız olmuş" diyen Zeyrek, devamında "Yarına kadar Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni görüşmeleri olabilir. Erdoğan'ın Yıldırım'ı ikna etme ihtimalini yüksek görüyorum. Ancak çok düşük bir ihtimal de olsa "beni affedin" derse, AK Parti çok kısa süre içinde yeni bir İstanbul adayı bulmak zorunda kalabilir" ifadesini kullandı.

"SAYIN SOYLU VAR"

Zeyrek, şunları kaydetti:

"Kim olur" diye sordum kaynağıma. "Sayın Soylu var" karşılığını verdi. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nı bırakmak istemiyor. Haklılık payı da var. Başarılı bir çizgisi var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan isterse itiraz etmez. Kaynağıma göre, MHP tabanında Yıldırım'a oy vermek istemeyecek bir kesim Soylu'ya gönül rahatlığıyla oy verebilir ve bu durum Soylu'yu avantajlı hale getirebilir."

3 BÜYÜKŞEHİRDE İSMİ ÇIKMIŞTI

Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayül yoklamasında Soylu'nun adı İstanbul için çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.