Hava Durumu

Bir anda bastıran tipi nedeniyle 21 hayvan telef oldu

Karaman'daki Salur köyünde bahar ortasında aniden bastıran tipi nedeniyle 4 keçi ve 17 koyun donarak telef oldu. Yaşananları anlatan koyunların sahibi, "Şimdiye kadar başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Köylülerin yardımıyla kalan 579 hayvanı kurtarabildik." ifadelerinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir anda bastıran tipi nedeniyle 21 hayvan telef oldu

Dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Salur köyünde koyunlarını meraya otlatmaya götüren Altay Güleç, dönüş yolunda koyunlarla birliktebahar ortasında bir anda tipiye yakaladı. Tipiye yakalanan sürünün köy yerine başka yöne gitmesi üzerine sürüyü kontrol edemeyen Güleç, hemen köylüleri arayarak yardım istedi.

21 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DONDU

Bunun üzerine köylüler traktörleri ile sürünün bulunduğu yere gitti. Daha sonra koyunlar traktör römorklarına yüklenerek köye getirilirken, 21 küçükbaş hayvan donarak telef oldu.

"DAHA ÖNCE BAŞIMA BÖYLE BİR ŞEY GELMEDİ"

O anları anlatan koyunların sahibi Altay Güleç, "Amcam ile birlikte toplam 600 koyunumuz vardı. 4'ü keçi toplam 21 küçükbaş hayvanımız tipiden dolayı donarak telef oldu. Koyunları ağıldan çıkardık ve tipiye yakalandık. Şimdiye kadar benim başıma böyle bir şey gelmedi. Köye yaklaştığımız esnada koyunlar bir anda yön değiştirdi ve hakkından gelemedik. Sonra köylülerden yardım istedik. Köylülerimizin yardımıyla koyunları traktör römorklarına doldurarak getirebildik. Yoksa hiç birini kurtaramazdık "diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.