Hava Durumu

Bir annenin kahreden feryadı

Maltepe’de bir gecekonduda çıkan yangında alevlerin arasında kalan 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, alevlerin arasına girerek çocuğu ararken, küçük çocuğun annesi gözyaşları içerisinde "Umut"umu kurtarın diye feryat etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2013 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2013 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir annenin kahreden feryadı

Yangın saat 11.30 sıralarında Başıbüyük Mahallesi Lale Sokak 3 numarada bulunan bir gecekonduda meydana geldi. Cemile Göldağ, kızı Gizem ve 4 yaşındaki oğlu Umut ile bir süre önce gecekonduya taşındı. Sabah saatlerinde Gizem işe giderken, Cemile Göldağ, oğlu Umut ve kendilerini ziyarete gelen Cemile Göldağ’ın ölen eşinin yeğeni Mustafa Ergin evde uyuyordu.

ALEVLER GECEKONDUYU SARDI

Bu sırada iddiaya göre elektirik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede gecekondunun tamamını sardı .Yangın nedeniyle Ergin, patlayan televizyonun sesine uyanarak yan odada uyumakta olan yengesinin yanına gitti. Küçük Umut’u aramasına rağmen bulamayan Ergin ve yengesi, alevler nedeniyle kapıya ulaşamayınca kendilerini camdan bahçeye attı.

UMUT'UMU KURTARIN DİYE FERYAT ETTİ

Yangını gören vatandaşlar bir yandan yangına müdahale etmeye çalışırken bir yandan da durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Oğlu Umut’un evde kaldığını söyleyen Cemile Göldağ, feryatlar içerisinde çevredekilerden oğlunu evden çıkarmalarını istedi. Alev alev yanan eve giremeyen vatandaşlar olay yerine getirdikleri büyük yangın söndürücülerle yangına müdahale etmeye çalıştı. Küçük Umut’a ulaşılamaması üzerine annesi Cemile Göldağ fenalaştı. Baygınlık geçiren Göldağ, sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldü. Yangın haberini alarak eve gelen Gizem Göldağ’da gözyaşlarına boğuldu.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çalışma başlattı. Bir itfaiye eri, alev alev yanan gecekonduya girerek içerde kalan 4 yaşındaki Umut’u kurtarmak istedi. Vatandaşlar da itfaiye ekiplerinden aldıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Alevlerin bastırılmasının ardından bazı vatandaşlar da evin içersine girerek küçük Umut’u aradı.

HERKESİN "UMUT"U SÖNDÜ

Gecekondunun duvarlarında delikler açan ve camlarından içeri bakarak odaları kontrol eden vatandaşlar 4 yaşındaki Umut’u bulamazken, itfaiye ekipleri yaptıkları çalışma sonrasında talihsiz çocuğun cesedine ulaştı. Küçük Umut’un cesedi tuvalette bulunurken, talihsiz çocuğun dumandan zehirlenerek öldüğü tespit edildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre emniyetini aldıktan sonra yanan evde incelemelerde bulundu. Bu sırada Gebze’de yaşayan ve yangın haberini alarak olay yerine gelen küçük Umut’un ağabeyi Coşkun Göldağ eve girdi. Yetkililerden bilgi almak isteyen Göldağ kardeşinin öldüğü haberini alınca gözyaşları içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler tarafından sakinleştirilen Göldağ, olay yerinden uzaklaştırıldı. Yanan eve gelerek inceleme yapan savcının talimatıyla küçük Umut’un cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.