Hava Durumu

Bir ay içinde aynı yerde büyük deprem!

Pasifik Ateş Çemberi üzerinde bulunan Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları'nda bugün 6.3 büyüklüğünde bir sarsıntı gerçekleşti. Bölgede Mart ayı başında 8.1 ve 7.4 büyüklüğünde depremler yaşanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir ay içinde aynı yerde büyük deprem!

Yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boya kat eden devasa fay hattı Pasifik Ateş Çemberi, bir ay içinde ikinci kez kırıldı.

Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları'nda gerçekleşen yeni depremin büyüklüğü, 6.3. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre sarsıntı yerin 10 kilometre altında gerçekleşti, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin merkez üssünün Yeni Zelanda ana karasındaki Paihia kasabasına 969 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu.

Kermadec Adaları'nda Mart ayı başındaki deprem fırtınasında 7.4 ve 8.1 büyüklüğünde sarsıntılar meydana gelmişti. 1 saat 47 dakika arayla gerçekleşen depremlerin ardından tsunami uyarısı verilmişti. Yeni Zelanda Acil Durum Ajansı, sahil kesiminde yaşayanlardan evlerinden acil şekilde ayrılıp yüksek yerlere çıkmalarını istemişti.

USGS kayıtları, Mart ayı başında fay hattında büyük bir hareketliliğin yaşandığını ortaya koymuş ve 6.1'i bulan artçı şoklar meydana gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.