Hava Durumu

Bir hayalim vardı

Genel Kurul’un açılış konuşmasını Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya yaptı. Şankaya, "Bir hayalim vardı. Borçsuz bir Bursaspor istiyorduk. Şimdi bunu başardık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir hayalim vardı
Önce, bize şampiyonluk yaşatan Ertuğrul Sağlam’ı, sonra da kupa finalinde yenilmelerine rağmen futbolcularımızı alkışlayan taraftarımızı ben de ayakta alkışlıyorum" dedi. Şankaya’nın bu konuşması büyük alkış aldı.


Parseker Divan Başkanı
Genel Kurul Geçici Divan Başkanlığı’na İlhan Parseker, başkan vekilliğine Sabri Ersavaş, saymanlıklara ise Erhan Atan ile Ali

Göçer seçildi. Bursaspor Divan Başkanı Kadir Şankaya seçime giren iki listeyi de genel kurul divanına sunarken, Yazıcı’nın listesinde bir sorun olmadığını, diğer aday Cevdet Yıldız’ın listesinde hazirunda kayıtlı olmayan 22 kişi olduğunu, 13 kişinin de genel kurul üyesi olmadığını bildirdi. İlhan Parseker yapmış oldukları incelemede Cevdet Yıldız'ın listesinde bulunan sadece 7 adayın Bursaspor Genel Kurulu tarafından seçilmeye hakkı olduğunu, diğer kişilerin üyeliklerinin askıda olduğunu ya da hazirunda yer almadığını açıkladı.


Cavit Çağlar gerginliği
Genel Kurul’un gündem maddelerine geçilirken gerginlik yaşandı. Divan Başkanlığı’na sunulan ve 150 imzanın yer aldığı dilekçede eski başkanlardan Cavit Çağlar’ın onursal başkanlığa getirilmesi ile ilgili gündeme madde konulması istendi. Bunun üzerine oylamaya geçildi. Üyeler bu öneriyi alkışlar ve ıslıklarla protesto etti. Divan Başkanı İlhan Parseker yapılan açık oylamada 640’a karşın 80 ret oyuyla öneriyi gündeme aldıklarını söyledi. Parseker’in bu sözleri üyelerin tepkisiyle karşılandı. Bu gelişmeler üzerine salonda bulunmayan Cavit Çağlar, İlhan Parseker’i telefonla arayarak divana sunulan öneriden bilgisi olmadığını ve geri çekilmesini istediğini bildirdi. Parseker de önerinin geri çekildiğini açıkladı.


Delegelerden tepki sesleri
Genel kurulda söz alan delegeler stadın yerinin değiştirilmesi, yeni yapılan stadın ise isminin Timsah Arena yerine Büyükşehir

Belediye Stadı olarak açıklanması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi protesto etti. Söz alan delegeler ayrıca farklı takımların kongre üyesi ve taraftarı olarak Bursaspor delegesi olmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.


Nayman geç katıldı
İbrahim Yazıcı’nın listesinde yer alan Ferruh Nayman genel kurula gecikmeli katıldı. 23.40 gibi salona giren Nayman, bir önceki gün Ozan İpek ve Serdar Aziz’i Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in transfer etmek istediği, Servet Çetin’in ise Ertuğrul Sağlam’ın transfer listesinde olduğu yönünde açıklama yapmış, kulüpten ise bunu yalanlayan bir açıklama gelmişti.


Siyasi parti kongresi gibi
Atatürk Spor Salonu, hummalı bir çalışma sonrası genel kurul için adeta kabuk değiştirdi. Balonlarla süslenen salon görsel olarak siyasi parti genel kurullarını aratmadı.

Yönetim ibra edildi
Yapılan açık oylama sonucu İbrahim Yazıcı yönetimi ibra edildi.

Üyelere dönem kitabı
Genel kurul üyelerine İbrahim Yazıcı döneminde yapılan icraatların yer aldığı 216 sayfalık ‘Hayallerin gerçek olduğu dönem 2007-2012’ başlıklı kitap dağıtıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.