Hava Durumu

Bir ilimiz alarm veriyor! 3 aylık vakaya 25 günde ulaşıldı

1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci sonrası birçok ilde vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu illerden biri olan Karabük'te de aktif vaka sayısı 180'e yükseldi. Kentte 3 aylık sürede ulaşılan vaka sayısına 25 günde ulaşılmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir ilimiz alarm veriyor! 3 aylık vakaya 25 günde ulaşıldı

Karabük'te kontrollü sosyal hayat dönemine geçildiği günden itibaren koronavirüsü (Covid-19) aktif vaka sayısı 180'e ulaştı.

Ramazan Bayramı öncesi alınan sıkı tedbirler ile koronavirüs sayısının sıfırlandığı kentte, normalleşme sürecinin ardından vaka sayıları hızla artış göstermeye devam ediyor. Salgının başladığı Mart ayından Mayıs ayına kadar toplam 180 pozitif vakanın görüldüğü kentte 10 kişi hayatını kaybetmişti.

KENTTE 3 AYDAKİ VAKA SAYISINA 25 GÜNDE ULAŞILDI

Haziran ayında ülke genelinde vaka sayısının azalmasının ardından geçilen kontrollü sosyal hayat döneminden itibaren Karabük'te pozitifli vaka sayısı yeniden 180 oldu. Böylece ikinci dalga endişesinin yaşandığı kentte 3 ay içerisinde ulaşılan vaka sayısına 25 günde ulaşılmış oldu. Şuanda pandemi servisinde 72, yoğun bakımda da 7 olmak üzere toplam 79 vakanın tedavisi hastanede sürüyor.

BİR HASTA ENTÜBE DURUMDA

Yoğun bakımda tedavi gören hastalardan bir tanesinin solunum cihazına bağlı olduğu öğrenilirken, virüs nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu olan ve evlerinde 14 gün izolasyon imkanı bulunmayan 18 vatandaş da öğrenci yurdunda gözlem altında tutuluyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından salgın sürecinin başından itibaren kent genelinde 8 bin PCR testi yapıldığı öğrenildi. Öte yandan vatandaşlara sık sık sosyal mesafe kuralı uyarısının yapıldığı ilde vatandaşların maske kullanımı ve hijyene dikkat etmesi gerektiği hatırlatılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.