Hava Durumu

"Bir kitap bir umut" kampanyası Bursa Yenişehir'de başladı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Bir Kitap Bir Umut" adlı kitap bağışı kampanyası Yenişehir'de de başladı. Kampanyada toplanan kitaplar Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerine gönderilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bir kitap bir umut" kampanyası Bursa Yenişehir'de başladı

Yenişehir'de, Ceza İnfaz Kurumlarının kütüphanelerine gönderilmek üzere düzenlenen kitap bağışı kampanyasına Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Bakanı Davut Aydın, Yenişehir Cumhuriyet Savcısı Seyda Korkmaz, Cumhuriyet Savcısı Rıdvan Kara, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay ile çok sayıda bürokrat katıldı.

Törende konuşan, Yenişehir Adliyesi'nin bağlı olduğu İnegöl'ün Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay şunları söyledi:

"Kampanyanın amacı hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak, yeniden suç işlemelerini önlemektir. Tüm ülkemizde olduğu gibi Yenişehir ilçemizde de cezaevi kütüphanemize, kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı kitap bağışına davet ediyoruz. Kitaplar hayatımızı değiştiren, geliştiren en yakın yol arkadaşlarımızdır. Cezaevinde bulunan tüm hükümlü ve tutuklularımızın yapılan kitap bağışlarıyla hayatlarının değişeceğine ve gelişeceğine inanıyorum. 16 Haziran tarihine kadar devam edecek. Kampanyamızın adı, 'Bir kitap bir umut' olarak konuldu. Bağışlanacak kitaplarla kitapların umutlara dönüşmesini diliyoruz."

Bu arada, Yenişehir'de önümüzdeki günlerde Heykel önünde bir stant kurulup kitap bağışlarının alınacağı ardından İnegöl AVM'de de bir stant kurulacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.