Hava Durumu

Bir mahalle daha meydana kavuştu

Osmangazi Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde yapılan meydan törenle hizmete açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir mahalle daha meydana kavuştu
Mehter marşlarıyla yankılanan meydanın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Adında yeşil olup yeşil alana sahip olmayan Yeşilova’nın bugüne kadar kamulaştırmalarla elde ettiğimiz 10 bin 762 metrekare alana kurulan park ve meydan ile çehresi değişti” dedi.

Meydan için 12 binayı kamulaştırdıklarını anlatan Dündar, “Yeşilova mahallemizde yeni yeşil alanlar, park ve meydanlar kazandırabilmek için, 2009 yılından bu güne kadar toplam 3 milyon 653 bin liralık kamulaştırma gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz 10 bin metrekarenin üzerindeki alanda oturma alanları, çocuk parkları, yeşil alanlar yaparak mahallemize nefes aldırdık. Vatandaşlar artık caminin dibindeki meydanda oturup rahat bir nefes alabilecek” diye konuştu.

Yapılan çalışmaların aynı zamanda kentsel dönüşümün de bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Gerçekleştirdiğimiz projelerle tarihi Bursa’mızın geçmişini geleceğe aktarıyoruz. Tüm Osmangazi’yi geleceğe taşıyacak Kentsel Dönüşüm projelerimiz bir bir hayata geçiriliyor. Osmangazi’nin bir noktasında değil, tamamında Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız var. Bu gün açılışını yaptığımız Yeşilova meydanı gibi ilçemizin 17 farklı bölgesinde meydanlar yaptık. Önümüzdeki yıllarda da bir okadarını daha inşa edeceğiz. Bunların yanında eğitimden spora, Pazar yerlerinden otoparklara kadar pek çok projeyi daha hayata geçirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Hizmetleri yapmak bizim, onları koruyup yaşatmak ise siz değerli vatandaşlarımızın görevi. Yapılan hizmetler Osmangazi’ye ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Yeşilova mahalle muhtarı Fahir Demir’de, yaptığı konuşmada mahalleye kazandırdığı meydan ve diğer hizmetler için Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yeşilova meydanı hizmete açıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.