Hava Durumu

Bıraktığı bahşiş karşısında patron devreye girdi!

ABD'de bir müşterisinin bıraktığı 2 bin dolar bahşişi, çalıştığı restoranda 500 doların üzerinde bahşiş tahsil edilemeyeceği gerekçesiyle alamayan garson sonunda muradına erdi. Restoran sahibi garson için devreye girdi ve müşterinin hesabını da dahil ederek bahşiş olarak 2 bin 69 dolarlık çek yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2020 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2020 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bıraktığı bahşiş karşısında patron devreye girdi!

San Antonio kentindeki bir restoranda çalışan 21 yaşındaki Emily Bauer'e, lokantanın çok kalabalık olduğu pazar günü sürekli siparişleri geciktiği için özür dilediği müşterisi 69.01 dolarlık (538.4 lira) hesaba artı olarak 2 bin dolar (15 bin 600 lira) bahşiş bıraktı. Lokanta sahibi olduğunu söyleyen müşteri adisyona, "Mutlu Noeller, sıkı çalışmaya devam et" yazdı.

AİLESİNE HEDİYE VE EV ALMA HAYALİ KISA SÜRMÜŞTÜ

Ancak, Bauer'in parayı alıp Noel'de oğullarına, erkek arkadaşına hediye alma, evi için harcama hayali kısa sürdü. Restoran yönetimi, bahşişte üst sınır olduğunu, 500 doların(3 bin 900 lira) üzerinde bahşiş tahsil edilemeyeceğini söyledi. Bunu duyan müşteri arayıp hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

RESTORANIN SAHİBİ KARAR DEĞİŞTİRİP 2 BİN 69 DOLARLIK ÇEK YAZDI

Restoran sahibi John Cheng konunun basında ve sosyal medyada yer almasından sonra karar değiştirdi. "Noel zamanı herkes zorlanıyor. Ona bunu Noel hediyesi olarak vermeye hazırım" diyen patron, Bauer'e çek yazdı. Hatta çek, 2 bin dolarlık değil, müşterinin hesabını da içeren 2 bin 69 dolarlık (16 bin 142 lira).

MÜŞTERİ SORUNU HALLETMEYİNCE PATRON DEVREYE GİRDİ

Cheng, ayrıca, bir yanlış anlaşılma olduğunu, sınır koydukları için değil Bauer'e paranın, müşterinin çekini tahsil edemedikleri için ödenemediğini söyledi. Müşterinin gelip sorunu halledeceğini düşündüklerini öyle olmayınca da kendisinin parayı ödemeye karar verdiğini ifade etti.

"BÖYLE BİR MUCİZE İÇİN DUA EDİYORDUM"

Beş aylık ve iki yaşında iki oğlu olan Bauer şunları söyledi: "Çok mutluyum. Çok zor bir yıl geçirdik. Erkek arkadaşım salgında işinden oldu. Öncelikli olarak oğullarım için harcayacağım. Hayatımda böyle bir mucize olması için dua ediyordum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.