Hava Durumu

Birden bastırdı! Her yer beyaza büründü...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan, Dede Kavak Yayla'sına yılın ilk karı düştü. Beyaz örtüyle kaplanan yaylada kar kalınlığı 2-3 santimetreye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2020 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2020 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Birden bastırdı! Her yer beyaza büründü...

Alaşehir'e bağlı Horzumalayaka Mahallesi Dede Kavak Yaylası'na yağışlı hava ile birlikte mevsimin ilk karı yağdı. Saat 17.00 sıralarında başlayan kar yağışı kısa sürede 2- 3 santimetre ulaştı.



1300 rakımlı Dede Kavak Yaylası beyaza bürünürken, yaylada bulunan koyun sahipleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Koyunları ile birlikte yaklaşık 8 aydır yaylada bulunan Mesut Çakır, "Yaylada ceviz, kestane, elma ağaçlarımız ve koyunlarımız var. Yaklaşık 8 ay önce çıktığımız yaylada, karın yağmasıyla yayladan ayrılma zamanının geldiğini gördük. Havalar birden soğudu, önce yağmur yağdı ardından akşam saatlerinde birden kar yağmaya başladı. Kar yağması, bizim göç zamanımızın geldiğini gösteriyor, en kısa zamanda mahalleye göçeriz. Bu gün kar yağınca, bu ilk karı anılaştırmak için, hatıra fotoğrafları çektik, sosyal medyada paylaştık. Mahsül olarak ürünleri kaldırdık, sadece hayvanlarımızla buradayız. 1300 rakımlı yaylamızdan kısa sürede taşınırız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.