Hava Durumu

Birileri kanı teşvik ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi ve toplu açılış töreni için geldiği Şanlıurfa'da, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan, ''Biz 'yüreklerdeki yangın bitsin' dedikçe, birileri yangını körüklüyor, 'dağdakiler inmesin' diyerek kanı, öldürmeyi teşvik ediyor'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2012 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2012 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Birileri kanı teşvik ediyor
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin GAP Arena Stadyumu'nda düzenlenen il kongresindeki konuşmasında, terörle mücadeleye değindi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''AK Parti olarak biz, terörle mücadele vermiş şehirlerimizden seçimlerde çok büyük destek alıyoruz. Çünkü biz bu meseleyi sadece bir tarafın bakışıyla, sadece bir tarafın beklentilerine cevap verecek tarzda değil, milletimizin tamamının arzu ettiği şekilde çözmenin çabası içindeyiz... Hem Kürt meselesinde, hem terörle mücadelede çok kararlı, çok dik, çok cesur bir duruş sergiledik. Demokratikleşme yolunda geri adım asla atmadık. Aynı şekilde terörle mücadeleden geri adım asla atmadık.
Ben, Şanlıurfalı kardeşimin, bütün bu bölgedeki kardeşlerimin şunu da görmesini özellikle rica ediyorum. Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça, birileri de inatla, ısrarla, bu meselenin çözülmemesi için gayret ediyor. Biz, 'analar ağlamasın' dedikçe, birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor. Biz, 'ocaklara ateş düşmesin' dedikçe, birileri şiddeti daha da tırmandırıyor. Biz, 'yüreklerdeki yangın bitsin' dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor. Biz, hem Kırıkkale'ye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye, samimiyetle mücadele verdikçe, birileri çıkıyor, 'dağdakiler inmesin' diyerek, kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor.''

Şanlıurfa büyükşehir olacak
Başbakan Erdoğan, "Peygamberler şehri, ilim şehri, tarım şehri, yiğit, mert, kahraman kardeşlerimin şehri Şanlıurfa'ya biz sevdalıyız. Bakın, Şanlıurfa, hem Türkiye için hem dünya için örnek bir şehir. Ben, yaklaşık 1 yıl önce, 21 Mayıs'ta Şanlıurfa'ya geldiğimde büyükşehir olma sözü verdim. İşte şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Şanlıurfa'nın nüfusu 750 binin üzerinde, çıkaracağımız yasayla artık Şanlıurfa büyükşehir olarak, köylere kadar merkezden hizmet götürecek" diye konuştu.

Kültürel haklarımızı yasakladılar
Konuşmasında bir hadisi hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Hazreti Peygamber aynen şunu söylüyor; 'fakirlik, küfür olayazdı' diyor... Fakirliğin nasıl bir çaresizlik olduğunu biz çok iyi biliriz. Fakirliğin, yoksulluğun, yolda kalmışlığın, istismara nasıl açık olduğunu bizler de sizler de çok iyi bilirsiniz. Ne yazık ki on yıllar boyunca bu bölgeyi yoksulluğa terk ettiler. Bununla da kalmadılar. On yıllar boyunca, benim bu bölgede yaşayan kardeşimin, en temel, en insani, doğuştan gelen haklarını onlardan esirgediler. Maalesef, işte bu inkar, bu ret, bu asimilasyon politikaları, bu bölgenin, bu bölgedeki kardeşlerimin istismar edilmesine, yoksulluğun, yasakların, ret, inkar ve asimilasyonun istismar edilmesine yol açtı. Birileri de çıktı, bu istismarı kullanarak, bu yoksulluğu kullanarak, meseleyi daha da derinleştirecek şekilde şiddeti bir yöntem olarak uygulamaya başladı.

Biz ne yaptık? AK Parti olarak biz geldik, bu büyük soruna, bu karmaşık soruna, bu iç içe geçmiş, oyun içinde oyun olan soruna çok güçlü, çok kararlı, çok cesur şekilde 'dur bakalım' dedik. Bizden öncekilerin yaptığı gibi, bizler de meseleyi görmezden gelebilirdik. Bizden öncekilerin yaptığı gibi, bizler de idareimaslahata sığınabilirdik. Bizden öncekilerin yaptığı gibi, bizler de hiç risk almadan, durumu idare edip gidebilirdik. Ama biz bunu yapmadık. Çünkü biz, statükonun değil, belli çevrelerin değil, belli etnik kökenlerin, belli inançların değil, Türkiye'nin partisiyiz. Biz milletin partisiyiz.''


Kılıçdaroğlu görüşmesi

İl başkanlığından ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çarşamba günü yapacağı görüşmeden ve Kılıçdaroğlu'nun sunacağı yol haritasından bir beklentisinin olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

'Ben, ön yargılı değilim. Peşin bir kararım da yok. Önce bu 10 maddelik paketinin ne olduğunu görmemiz, bilmemiz lazım. Biz, istifade edebileceğimiz bir paketle geliyorsa o zaman bunu biz de yetkili kurullarımızda değerlendiririz, bundan istifade ederiz. Beraber yapmamız gereken çalışmalar neyse bu çalışmaları yaparız. Bütün mesele ülke olarak üzümü yemektir, bizim bağcıyla işimiz yok.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.