Hava Durumu

Biruni Üniversitesi'nin Başhekimi'ne FETÖ gözaltısı

Terör örgütü FETÖ/PDY'nin doktor/akademisyen yapılanmasına yönelik olarak dün sabah İstanbul merkezli 26 ilde operasyon düzenlendi. Çoğunluğu tıp doktoru 56 örgüt şüphelisi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen 71 isimden 58'inin aktif görevde bulunan isimler olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan isimler arasında Üniversite Hastanesi Başhekimi'nden Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi ile Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoruna kadar alanında uzman isimlerin de yer aldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biruni Üniversitesi'nin Başhekimi'ne FETÖ gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyeti'nce yürütülen çalışmalarda; örgütün doktor/akademisyen yapılanmasında mahrem imam olarak faaliyet yürüten ve daha önce gözaltına alınan örgüt mensuplarının Bylock yazışmaları incelendi.

Yapılan onbinlerce mesajı incelemesi sonrasında örgütle irtibatlı/iltisaklı 58'i aktif görevde 71 doktor/akademisyen tespit edildi. Bylock yazışmalarının içeriklerinden tespit edilen 71 kripto FETÖ/PDY mensubunun, örgüte maddi yardımda bulunduğu ve mahrem imamlarla hem ByLock üzerinden hem de değişik tarihlerde yüz yüze irtibat kurup görüşme sağladığı belirlendi.

Tespitlerin ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri dün sabah 05.00'te 26 ilde eş zamanlı başlattığı operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 71 isimden 56'sını adreslerine düzenlediği baskınlarla gözaltına aldı. Gözaltındaki 56 isim İstanbul Emniyeti'ne götürülürken, adreslerinde bulunamayan 15 şüpheli ismin yakalanması için polisin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 56 isim arasında Biruni Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Mahir Cengiz ile Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlarından Dr. Eyüp Varol ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Buldu bulunduğu iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.