Hava Durumu

Bisiklet sporunun yaşayan efsanesi Bursa'da anıldı

Bursalı bisikletçiler, 100 yaşına giren bisiklet sporunun yaşayan efsanesi Talat Tunçalp'i unutmadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bisiklet sporunun yaşayan efsanesi Bursa'da anıldı
Yıllarca Bisiklet Federasyonu başkanlığı yapan eski milli takım sporcusu Talat Tunçalp adına yapılan Uludağ performans tırmanışına bisikletçilerin ilgisi büyük oldu.

Başta Bursa olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 84 bisikletçinin iştirak ettiği tırmanış, saat 10:30'da Eker Parkı'ndan başladı. Sıcak havaya aldırış etmeyen bisikletçiler, 33 kilometrelik Uludağ parkurunu bitirmeyi başardı. En iyi dereceyi erkeklerde İstanbul'dan gelen Yasin Cihat Bingöl 1 saat 28 dakikayla yaparken, bayanlarda Gülsen Tokaç 2 saat 32 dakikayla yarışmayı birinci bitirdi.

Tırmanışın en yaşlı bisikletçisi 61 yaşındaki Recep Tatlıcılar 2 saat 56 dakikada yarışı tamamlarken, en genç bisikletçi Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden 14 yaşındaki Ahmet Aydın oldu.

Organizasyonu düzenleyen Mecit Tatlılar ve Ercüment Boran, önümüzdeki yıllarda Bursa ve Uludağ'ın sesini daha çok duyurabilecekleri bir tırmanış gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, güvenli sürüş için bisiklet yollarının arttırılmasını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.