Hava Durumu

BM'den G20'ye koronavirüs çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, G20'ye üye ülkelere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede birlik çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BM'den G20'ye koronavirüs çağrısı!

Guterres, gelecek ay düzenlenecek G20 Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, G20'ye üye büyük sanayileşmiş ülkelerin liderlerinin, önerdiği gibi martta bir araya gelmemiş ve Kovid-19 ile mücadele için koordineli bir tepki oluşturmamış olmasının "çok moral bozucu" olduğunu belirtti. Sonuç olarak, her ülkenin bazen çelişkili eylemlerde bulunduğunu söyleyen Guterres, virüsün "doğudan batıya, kuzeyden güneye" hareket ettiğine ve ikinci enfeksiyon dalgalarının şu an birçok ülkeyi etkilediğine işaret etti.

BM Genel Sekreteri Guterres, uluslararası toplumun artık "virüsle mücadelede çok daha koordineli olması gerektiğini anladığını" umduğunu ifade etti. Guterres, ayrıca BM'nin, G20 zirvesi sırasında, Kovid-19'a karşı aşı bulunduğunda, bunun "her yerde, herkes için gerçekten ulaşılabilir ve uygun fiyatlı olmasının" garanti edilmesini "güçlü şekilde savuncağını" dile getirdi. Çin'de ortaya çıkan Kovid-19, bugüne kadar dünya genelinde 42 milyondan fazla kişide tespit edilirken, virüs nedeniyle 1 milyon 143 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.