Hava Durumu

BM'den Türk doktorlara aşı teşekkürü

Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'nin, geliştirdikleri aşıyla dünyaya büyük katkıda sağladıklarını belirten Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, Türk doktorlara teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BM'den Türk doktorlara aşı teşekkürü

BM Genel Sekreteri António Guterres, Berlin'de Federal Meclis'te bir konuşma yaptı. Konuşmasını Almanca okuyan Guterres, koronanın dünyada yoksulluğu, sosyal adaletsizliği daha da artırdığını vurguladı ve koronadan hayatını kaybedenlerin ve salgının yükü altında acı çekenlerin toplumun yine zayıf katmanları olduğunu söyledi. Konuşmasında, koronaya karşı alı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'den de bahseden BM Genel Sekreteri Guterres, iki Türk doktorun bu buluşlarıyla dünyaya büyük katkı sağladığını vurguladı. Guterres, "Budan dolayı kendilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum" dedi.

Guterres, dünyada dar milliyetçiliğin ve fanatik İslam düşmanlığının artmasına karşı da uyardı. Almanya'nın dünya için önemini vurgulayan Guterres, "Dünyanın Almanya'ya Almanya'nın da dünyaya ihtiyacı var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.