Hava Durumu

BM: "İklim değişikliği doğal afetleri ikiye katladı"

Birleşmiş Milletler Afet Riski Azaltma Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, iklim değişikliği nedeniyle doğal afetlerin sayısı 2000 yılından bu yana yaklaşık iki katına yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BM: "İklim değişikliği doğal afetleri ikiye katladı"

Birleşmiş Milletler Afet Riski Azaltma Ofisi (UNISDR), doğal afetlere ilişkin istatistiklerin yer aldığı bir rapor yayınladı. Raporda, iklim değişikliği nedeniyle meydana gelen doğal afet sayısının son 20 yılda neredeyse 2 katına çıktığı kaydedildi. 2000 ile 2019 yılları arasında 7 bin 348 büyük doğal afetin meydana geldiği ifade edilen raporda, yine aynı tarih aralığında afetler nedeniyle 1,23 milyon kişinin hayatını kaybettiği, 4,2 milyar insanın afetlerden etkilediği ve küresel ekonomiye maliyetinin ise 2,97 trilyon dolar olduğunu belirtildi.

Raporda, 1980 ve 1999 yılları arasında 4 bin 212 büyük doğal afet meydana geldiği belirtilerek afet sayısındaki ciddi artışa dikkat çekildi. Raporda, keskin artışın sel, kuraklık ve fırtına gibi iklimle bağlantılı hava olaylarında görüldüğü kaydedildi. BM Genel Sekreteri'nin Afet Riski Azaltma Özel Temsilcisi Mami Mizutori yaptığı açıklamada, hükümetlerin iklim tehlikelerini engellemek için yeterince önlem almadığını belirterek yaklaşan afetlere karşı daha kapsamlı hazırlık yapılması çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.