Hava Durumu

Bodrum'da artık suya para verilmeyecek

Muğla'nın Bodrum ilçesine uzun yıllardır gelmesi beklenen içme ve kullanma suyu' nun merkez ilçe ve beldelere dağıtımına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bodrum'da artık suya para verilmeyecek
Güvercinlik arıtma tesislerinde düzenlenen bir tanıtım ile Bodrum ilçesinde bulunan 10 belediyeye içme ve kullanma suyu verilmeye başlandığı açıklandı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, yapılan arıtma tesisinin Türkiye de en son sistem ve modern 5 içme suyu arıtma tesisinden birisi olduğunu söyledi.

Bodrum Yarımadası Belediyeler birliği Başkanı Mehmet Kocadon tarafından düzenlenen tanıtım gezisine basın mensuplarının yanı sıra, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıçiftlik Başkan Vekili Mahmut Turp, Yalıçiftlik Başkan Vekili Nevcihan Özcan, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez katıldı.

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum un yıllar süren su hayalinin gerçekleşmesinde hükümetin katkılarından dolayı teşekkür ederek "Hep kafamızda şu soru vardı, biz bu işi nasıl yapıcağız diye. Fakat Belediyemizin Su işletmesi BOSKİ nin Genel Müdürü Esat Kaplan Bey ve işletmemizin Genel Müdürü Can Güner bey devreye girdi. Personeli oluşturdu, sonra da hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bu gün gelinen noktaya batığımızda şu anda, yarımada da dolaşan bir su hattımız var ve içinde su var. Şu anda Bodrum Belediyesi olarak biz Bu suyu kullanıyoruz. Özellikle Gümbet bölgemizi bu suyla besliyoruz. Yarımadamızın pek çok beldesi de şu anda bu suyu basmaya başladı. Ama artık bundan sonra biraz daha hızlı bir şekilde özellikle belde belediyelerimizin bu suyu kullanmasını bekliyoruz. Çünkü biz bu suyu satarak ancak ayakta kalabileceğiz. Burada personele büyük bir görev düşüyor, fedakarca çalışmaya devam ediyorlar. Üç ay içinde tüm bu düzen oturacaktır"dedi.

Arıtma tesisinin tanımının ve konuşmaların ardından Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan ve Başkan Kocadon arıtma tesisinde üretilen suyu içerek kalitesinin ve tadının iyi olduğunu söylediler.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.