Hava Durumu

Boğaziçi Üniversitesi'nde Barbarosoğlu'na rekor oy

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan Rektör seçiminde Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu oyların yüzde 86’sını alarak, Boğaziçi Üniversitesi tarihinde en yüksek oyu alan Rektör adayı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boğaziçi Üniversitesi'nde Barbarosoğlu'na rekor oy
Aralarında Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ ve YTÜ’nün de bulunduğu 20 devlet üniversitesinde bugün rektörlük seçimi yapıldı. Gözler özellikle şimdiye kadar hep sandıktan birinci çıkan adayın rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi.

2016-2020 yılları arasında görev yapacak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nü belirleyecek seçim ve atama sürecinin ilk adımı bugün öğretim üyelerinin oylarını kullanmasıyla başladı. 447 öğretim üyesinden 403’ünün katılımıyla yapılan ve son dönemin en yüksek katılımlı seçimi olarak Boğaziçi Üniversitesi tarihine geçen seçimlerde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348 oyla, seçmenlerin % 86’sının oylarını alarak seçimi kazandı.

Rekor katılımlı seçimde katılım sayısı 403 olurken, geçerli oylar 399, geçersiz oylar 4 oldu. Seçim sonucunda adayların aldığı oy sayıları şöyle: Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348 Prof. Dr. Vedat Akgiray 40 Prof. Dr. Esra Battaloğlu 1 Prof. Dr. Betül Tanbay 1 Prof. Dr. Cem Say 7 Prof. Dr. Levent Kurnaz 2 Boğaziçi Üniversitesi’nde 2008’de yapılan seçimlere 338 kişi katılmış ve Kadri Özçaldıran 170, Ayşe Soysal 146 oy almıştı. 2012 yılında yapılan seçimlere ise 349 öğretim üyesi katılmış, Gülay Barbarosoğlu 203, Kadri Özçaldıran 129 oy almıştı. Her iki seçim sonucunda da birinci olan adaylar Cumhurbaşkanı tarafından Rektörlük görevine atanmıştı.

Seçim sonuçları ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu “Seçimin Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihindeki en geniş katılımla yapılması mutluluk verici. Bu katılımın temel nedeni üniversite mensuplarımızın istikrar, uzlaşı ve birlik tercihini ortaya koymasından kaynaklamaktadır. Sadece öğretim üyelerinin değil, öğrencilerin, mezunların ve personelin desteğini alarak kapsayıcı bir yönetim modeli anlayışı ile bu sonucu aldığımıza inanıyorum. Bilim insanı tarafsızlığıyla gündelik politikanın hep dışında kalmaya titizlikle özen gösterdik, bu da kuruma huzuru ve mutluluğu getiren en önemli etken oldu.” dedi.

12 Temmuz günü yapılan ve Gülay Barbarosoğlu’nun 348 oy alarak birinci sıraya yerleştiği seçimlerin ardından YÖK değerlendirmesi yapılacak ve Ağustos ayında Cumhurbaşkanı YÖK tarafından sunulan isimler arasından bir atama yapacak.

ERDOĞAN'A SUNULACAK

YÖK listesi, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek. Listelerin iletilmesinin ardından tüm rektörlük atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.