Hava Durumu

Boston Maratonu bombacısının idam cezası donduruldu!

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, Boston Maratonu'na bombalı saldırı düzenleyen Dzokhar Tsarnaev'in idam cezasını dondurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boston Maratonu bombacısının idam cezası donduruldu!

ABD'nin Boston kentinde her yıl Nisan ayının 3'üncü Pazartesi düzenlenen Boston Maratonu'na 15 Nisan 2013 yılında bombalı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 260'tan fazla kişi ise yaralanmıştı. Olayın faili olarak 26 yaşındaki Dzokhar Tsarnaev ve abisi Tamelan Tsarnaev suçlu bulunmuştu.

Tsarnaev'in abisi polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirilmiş, Tsarnaev ise 2015 yılında idam cezasına çarptırılmıştı.

CEZA 12 ARALIK TARİHİNE KADAR DONDURDU

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, bugün aldığı karar ile Tsarnaev'in idam cezasını 12 Aralık tarihine kadar dondurdu. Hakim Juan R.Torruella yaptığı açıklamada, Tsarnaev'in avukatlarının yaptığı başvuruyu değerlendirdiklerini ve 12 Aralık tarihinde savcılığa ve Tsarnaev'ye birer saat söz hakkının verileceği bir oturum yapılacağını duyurdu. Torruella, "Her iki tarafında birer saat kendini anlatması için vakti olacak" dedi.

"JÜRİ KARARINI VERİRKEN TARAFSIZDI"

Tsarnaev'in savunmasını üstelenen kamu avukatları, davanın insanların en çok etkilendiği Boston kentinde yapılmasının savunma hakkını engellediğini ve 2 jüri üyesinin seçim sürecinde yalan söylediğini iddia ediyor.

Savcılık ise yaptığı açıklamada, "Tsarnaev Boston'da adilce yargılandı ve bölge mahkemesinin davanın başka yerde görülmemesi kararı kanunlara uygundur. Jüride dikkatlice ve araştırılarak seçildi. Jüri kararını verirken tarafsızdı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.