Hava Durumu

Bot sefası facia ile bitiyordu

İznik Gölü'nde botla açılan iki kişi, dalgaların etkisi ile gölün ortasında mahsur kaldı. Şahıslardan biri 3 saat yüzerek sahile gelirken, botta kalan diğer şahıs sürüklenmenin etkisiyle karşı kıyıdan karaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 00:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 00:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bot sefası facia ile bitiyordu

Olay, saat 17:00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çakırlı Beldesi sınırları içinde bulunan İznik Gölünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, A.Ş. (42) ile H.U. (52) deniz botu ile İznik Gölüne açıldı. Balık tutmayı amaçlayan iki arkadaşın üstünde bulunduğu deniz botu, dalgaya kapılarak açığa doğru sürüklenmeye başladı. Hızla İznik gölünde açığa sürüklenen bottan yüzme bilen H.U. suya atlayarak yüzmeye başladı. H.U., yaklaşık 3 saat yüzdükten sonra göle girdikleri yerin yaklaşık 4-5 kilometre ilerisindeki Yeniköy sınırları altından sahile çıkmayı başarırken; yüzme bilmeyen A. Ş. ise, botla birlikte açığa doğru sürüklenmeye devam etti.

JANDARMA VE SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Deniz botu ile İznik gölünde kontrolsüz bir şekilde sürüklenmeye başlayan A.Ş. için Jandarma ve Sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine jandarma ekipleri ve sağlık ekipleri sevkedildi. Çakırlı bölgesi ile Yeniköy beldesi sınırları arasındaki bölgeyi karış karış gezen jandarma ekipleri, göle atlayıp yüzerek sahile çıkmayı başaran H.U.'ya ulaştı. H.U.'nun ifadesi ile yola çıkan jandarma ekipleri, bu kez A.Ş.’nin bulunması için arama başlattı. Bir süre sonra gölün karşı kıyısındaki bir restoran çalışanları, denizde sürüklenen bir deniz botu gördüklerini jandarmaya bildirince, ekipler gölün diğer yakasına yöneldi.

ASKERİ HELİKOPTER ARAMALARA KATILDI
Gölde açıklarda deniz botu üzerinde sürüklenen A.Ş.’in bulunması için Bursa Jandarma Alay Komutanlığından askeri bir helikopter bölgeye yönlendirildi. Jandarma helikopteri bölgede havadan arama yaparken, İznik Jandarma Komutanlığı sahil güvenlik ekipleri de sudan arama yaptı. Gölde yaklaşık 3 saat sürüklendikten sonra karşı şeritten kıyıya çıkan A.Ş.’nin sağlık sorunu yaşamadığı belirlendi.
A.Ş. ve H.U.’nun olay sonrasındaki ilk buluşması ise duygusal anlara sahne oldu. H.U., gölde sürüklendikten sonra sahile çıkan A.Ş.’ye sarıldı. İkili daha sonra ifadeleri alınmak üzere Jandarma Karakoluna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 


İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.