Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bourtange! Bu köy şekliyle dikkat çekiyor

Hollanda'da 16. yüzyılda inşa edilen yıldız şeklinde dizayn edilmiş Bourtange köyünü görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Merak edilen Bourtange köyünün hikayesini Haberler.com'un Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bourtange! Bu köy şekliyle dikkat çekiyor

Hollanda ile Almanya sınırında bulunan Bourtange köyü yıldız şeklinde dizayn edilmesi nedeniyle oldukça ilginç bir görünüme sahip. Bugün turistik olarak dikkat çeken ve görenlerin dönüp bir daha baktığı köy, aslında ordu tarafından korunmak amacıyla yapılmış.

İşte günümüzde açık hava müzesi olarak kullanılan Bourtange köyünün hikayesi.

16. yüzyılda Hollanda ordusu Alman sınırında güçlü bir kale inşa etti. Bu etkileyici kompleks, muazzam bir yıldıza benzemek üzere tasarlanmış ve top ateşine karşı korumak için devasa savunma duvarları inşa edilmiş. Sonunda bu kale açık hava müzesine dönüştürülmüş ve bugün Bourtange adında rüya gibi bir Hollanda köyüne ev sahipliği yapıyor.

Kale ilk olarak 1593'te Hollanda İsyanı sırasında inşa edildi ve şimdilerde Hollanda turuna çıkan turistlerin en sevdiği köylerden biri haline geldi. O dönemde Hollanda'nın Groningen kenti, İspanyol güçleri tarafından kontrol edilirdi ve Almanya'dan akan ticaret yollarına dayanıyordu. Bu tedarik zincirini engellemek için Hollanda ordusu Bourtange çevresindeki bölgenin kontrolünü ele geçirdi ve en son teknoloji bir kale inşa etti.

Topları püskürtmek ve garnizona savaşın panoramik görüntüsünü vermek için kale farklı bir şekilde donatılmıştı. İstilacıların Bourtange'nin duvarlarını yıkmamaları ve kaleyi garanti altına almak için bu barikatların altında bir hendek sistemi de açıldı.

İspanyollar çekildikten sonra Bourtange, kuzeydeki Hollanda eyaletlerini koruyan daha büyük bir tahkimat koleksiyonunun parçası haline geldi. 1851'de ordu sonunda kaleyi terk etti ve 16. yüzyılın askeri mimarisi ile çevrili olmasına rağmen düzenli, sivil bir köye dönüştü.

Bu küçük, kırsal yerleşim alanı, birçok mağaza, kafe ve restorana sahip merkezi pazar meydanının etrafına kurulmuş. Yaz döneminde köydeki meşhur teras oturma alanında beş çayı, erken akşam yemeği ya da akşam içkisi için yerliler toplanır.

Bourtange'in fotojenik sokaklarında gezinmek veya kalenin otlak siperlerini tırmanmak için her yıl binlerce turist buraya akın ediyor. Tarihçesi hakkında daha fazla şey keşfetmek için birçoğu büyüleyici tarihi askeri binaların içindeki müzelere uğrayabilirsiniz. Daha sıcak aylarda ise köy, düzenli olarak tarihi yeniden canlandırmalara ev sahipliği yapıyor, burada gönüllüler dönem kıyafetlerini giyip Bourtange'ın geçmişinden bazı sahneleri canlandırıyor.

Bourtange'de sınırlı alan olmasına rağmen, köyün içinde birkaç otel var. Alternatif olarak kale sınırlarının ötesinde manzaralı kamp alanına gidebilir ve rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Ayrıca yenilenmiş bir çiftlik evi de dahil olmak üzere geniş konaklama yerlerine de göz atmanızı öneriyoruz.

Groningen, Emmen ve Stadskanaal gibi birkaç büyük şehir de bu köye oldukça yakın bir konumda bulunuyor ve Bourtange'den günübirlik geziler düzenleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.