Hava Durumu

Boyega'dan Floyd'un polis tarafından öldürülmesine sert tepki!

Ünlü oyuncu John Boyega, ABD'de George Floyd adlı siyah vatandaşın, polis tarafından öldürülmesine tepki gösterdiği sert sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boyega'dan Floyd'un polis tarafından öldürülmesine sert tepki!

ABD'nin Minnepolis eyaletinde George Floyd adlı siyah vatandaşın, gözaltına alınırken polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Star Wars filminde Finn karakterini canlandıran ünlü İngiliz oyuncu John Boyega da, Twitter hesabından yaşananlara tepki göstererek, "Gerçekten ırkçılardan nefret ediyorum, s...m" diye yazdı.

Tweet bir milyondan fazla kişi tarafından beğenilirken, bazı sosyal medya kullanıcıları ünlü aktörü küfürlü bir ifade kullandığı için eleştirdi.

Eleştirilere kulak asmayan Boyega, "Bu benim kişisel hesabım. Çocuklar için burada bulunmuyorum" diye yazdı.

Daha sonra Instagram hesabından yayınladığı bir videoda konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Boyega, "Bu süregelen bir döngü, devam ediyor. Ben ABD'de yaşamıyorum, ama siyahım. Bunu s...m. O yüzden bir kez daha söyleyeceğim: Irkçı beyaz insanlar s....n. Ve eğer bunu beğenmediyseniz, s...m, gidin de s.k emin" ifadelerini kullandı.

John Boyega, "Bu kariyerle ilgili değil, parayla ilgili değil. Tüm bu şeyler benim hayalimin bir parçasıydı, işin bir parçasıydı. Bunun insanlara nasıl davrandığınla ilgisi yok. Beni sinir edemezsiniz, ben sinir edilecek biri değilim. Zayıf insanlar tarafından yetiştirilmedim" dedi. Boyega, kullandığı ifadeler nedeniyle annesinin kendisine 'İyi çocuk' dediğini de belirtti.

Ünlü oyuncu, daha sonra paylaşımlarına karşı ırkçı yorumlar yapacak herkesi engelleyeceğini belirtti.

John Boyega, Star Wars'taki rolünü aldığında, çok sayıda ırkçı saldırıya maruz kalmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.