Hava Durumu

Bozbey muhtarlarla buluştu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozbey muhtarlarla buluştu

Başkan Mustafa Bozbey, ilçede görev yapan muhtarlarla Konak Olimpik Yüzme Havuzu Tesisleri’nde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Nilüfer’de yürütülen çalışmalar ve hazırlanan projeler hakkında ayrıntılı bilgi veren Bozbey, muhtarları dinledi. Bozbey, muhtarların hizmetlerine çok önem verdiklerini kaydederek, bu sayede yurttaşların bütün sorunlarından haberdar olduklarını bildirdi.

Nilüfer’in her geçen gün büyüdüğünü hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, resmi verilere göre 2013’ün ilk yedi ayında nüfus hareketliliğinin 16 bin civarında olduğunu belirtti. Bozbey bu rakamlara göre yıl sonuna kadar nüfus artışının 26 bin olacağını söyledi. Başkan Bozbey artan nüfusla birlikte bütün Nilüfer sakinlerini mutlu etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Bozbey, yerel seçimler için önümüzdeki dönemde siyasi bir sürecin başlayacağını hatırlatarak, her muhtarın yarım kalan çalışmalarını tamamlamak istediğini belirtti. Nilüfer Belediyesi olarak her türlü katkının sağlanmaya devam edeceğini söyleyen Bozbey, bunun mevcut bütçeye uygun ve planlı olabileceğini vurguladı.

Bozbey şöyle konuştu: “ Gelirlerimiz belli, talepler sınırsız. Genel bütçemizin yüzde 16’sının devlet karşılıyor yüzde 84’ü ise kendi gelirlerimiz. Bu inanılmaz bir rakam. Diğer belediyeler bütçenin ancak yüzde 50’sini kendileri karşılayabiliyor. Buna rağmen gelirlerimizi arttırmak için daha fazla çalışmalıyız. Yapmayı planladığımız bazı projeler var. Bir kısmını bütçe artışıyla yapma olanağına kavuşacağız. Bir yandan 2014 yılı bütçesini hazırlıyoruz. Mahalle komitelerinden ve muhtarlardan gelen projeleri yansıtmaya çalışacağız. Herkes seçimi düşünüyor, biz Nilüfer’i. Mevcut projeleri tamamlamayı, yeni projeler hazırlamayı planlıyoruz.”
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’de yeni bir sayfa açtığını vurguladı. Gezi olaylarının toplumun özgürlük ve demokrasiye verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirten Bozbey, bundan sonraki plan ve projelere bu açıdan bakılması gerektiğini bildirdi. Başkan Bozbey, bu doğrultuda 2014’ü “Park ve Bahçeler Yılı” olarak ilan ettiklerini açıkladı. Bozbey, “Nilüfer’de şu an 202 park var. Bunlarının tamamı tekrar gözden geçirilecek. Yılbaşına kadar hepsi için raporlar hazırlanacak. Önümüzdeki yıl tamamı iyileştirilecek ve yeni parklar eklenecek. 2014 yılı sonunda kuşların uçuştuğu her ağaçta bir-iki kuş yuvasının bulunduğu Bir Nilüfer oluşturacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.