Hava Durumu

Bozdağ'dan kadın haklarına yönelik çarpıcı cümleler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat Temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, KADEM'in kadın hakları, kadının hukuku, demokrasi ve hayatın her alanında yeni bir ses getirdiğini, yeni nesil bir kadın hareketini, yeni sivil toplum anlayışını Türkiye'ye kazandırdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozdağ'dan kadın haklarına yönelik çarpıcı cümleler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kadınlara karşı kötü muamele ve şiddetin önlenmesi konusunda da en büyük reformu Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle AK Parti yapmıştır." dedi.

Bozdağ, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat Temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, KADEM'in kadın hakları, kadının hukuku, demokrasi ve hayatın her alanında yeni bir ses getirdiğini, yeni nesil bir kadın hareketini, yeni sivil toplum anlayışını Türkiye'ye kazandırdığını söyledi.

Kadınların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyasete girmenin zorluklarını aşmak bakımından güçlü bir destekçi bulduklarını anlatan Bozdağ, "Bugüne kadar pek çok parti kadınlar hakkında söz söyledi ama Cumhurbaşkanımız, İstanbul'da il başkanı olduğu dönemden bugüne kadar gelen süreçte kadınları siyasetin içine çeken, ev ev, sokak sokak her yerde kadınları var kılan, siyasette söz sahibi yapan bir liderdir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Türkiye'de kadınların siyasette bugün daha aktif bir noktada olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Tabii siyasi temsilde öyle değil, orada bir eşitsizlik var, orada bir yanlışlık var. Ben de ona inanıyorum inşallah KADEM ve kadınlarımızın hep beraber el ele vermek suretiyle siyasette eşit katılıma doğru giden yolu genişletmesini, kadınların 2019'da daha çok belediye meclislerinde, il genel meclislerinde, belediye başkanlıklarında, milletvekilliği adaylıklarında yer almasını ve siyasetin her alanında ülkemize daha fazla katkı sağlamasını biz de arzu ediyoruz. Bu konuda atılacak her adıma sonuna kadar destekçi olacağız. 2019 bu açıdan da yeni bir milat, yeni bir başlangıç olacak."

"Pozitif ayrımcılık anayasa kuralı haline getirildi"

AK Parti iktidarının kadınlarla ilgi pek çok çalışma yaptığına değinen Bozdağ, "Anayasamıza göre kadın erkek herkes eşit ama hepimiz biliyoruz ki kadın ve erkek eşittir ifadesini anayasaya yazmakla bu eşitlik sağlanmıyor. Bir adım attık, devlet bu eşitliği hayata geçirmekle yükümlüdür dedik. Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine hazırlık yapıldı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında, ilk defa kadınlar lehine yasal düzenleme, idari düzenleme, her türlü adım ve karar alma ve atma üzerine pozitif ayrımcılık anayasa kuralı haline getirildi." değerlendirmesinde bulundu.

"Kadınlara karşı kötü muamele ve şiddetin önlenmesi konusunda da en büyük reformu Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle AK Parti yapmıştır" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ceza hukukumuzda kadına karşı şiddet uygulayan kim olursa olsun resen artık takip ediliyor, şikayetten vazgeçseniz dahi takip durmuyor ve kamu adına devam ediyor. Bu da büyük bir değişim, büyük bir dönüşümün bizim dönemde gerçekleşmesinin diğer bir örneğidir. En son yaptıklarımızdan bir tanesi ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Diyanet İşleri Başkanı'nın 5 yardımcısı var onlardan birisinin kadın olması, Prof. Dr. Huriye Martı'nın atanmasıdır. Bu da Türkiye'de ezber bozan son derece önemli ve tarihi bir adımdır. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığının bünyesinde bulunan birim müdürlüklerinin her birinin bünyesinde bir kadın daire başkanı ataması ilk defa yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığında 7 kadın daire başkanı ataması yapılmıştır. Bütün illere en az bir kadın müftü yardımcısı, büyük şehirlere daha fazla kadın müftü yardımcısı atama kararı alındı ve bununla ilgili ilk atamalar yapıldı, yenileri için de çalışmalar yapılıyor. Kadın murakıplar, kadın müfettişler, Kur'an kursu öğreticilerinin sayılarını atma konusunda da adımlar atıldı. "

"Kadına önemli görevler düşüyor"

Bozdağ, bütün bilim ve siyaset alanlarında kadının sayısını artırmanın, kadının elini o bilim alanlarının her alanına ulaştırmanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadını söz sahibi kılan adımlar atmak o kadar da kolay işler değil, biz bu adımları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde attık ve yeni bir sayfa açtık. Dinimizin doğru öğretilmesi, öğrenilmesi, anlatılması, anlaşılması, yaşanması ve yaşatılması konusunda kadınlarımıza çok ama çok büyük rol düştüğüne, görev düştüğüne inanıyoruz. Özelikle, İslami ilimler ve İlahiyat fakültelerinde daha fazla kadın akademisyenin yer alması ve dinimizin kadın konusundaki ortaya koyduğu kuralların onlar eliyle yazılması, yorumlanması, anlatılması ben bunun çok büyük bir farkındalık yaratacağına yürekten inanıyorum. Sadece erkek okumasıyla bu yorumların farklı olabildiğini de görüyoruz. Onun için burada bir çeşitliliğe ihtiyaç olduğu çok açıktır. İnşallah bundan sonraki dönemde bu alanda kadınlarımızın daha fazla yer alacağına daha fazla onlara imkan verileceğine yürekten inanıyoruz. Hükümet olarak biz bu alandaki bütün çalışmalara sonuna kadar destek olacağız, destek olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından KADEM Yozgat İl Temsilciğinin açılış kurdelesi kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.