Hava Durumu

Brezilya lideri Bolsonaro o haberleri yalanladı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs testi sonuçlarının pozitif çıktığına dair haberleri yalanladı. Bolsonaro, "Sahte haberlere inanmayın" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Brezilya lideri Bolsonaro o haberleri yalanladı

Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı iddialarını yalanladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bolsonaro, koronavirüs test sonucunun negatif olduğunu belirtti.

​Medyadaki 'pozitif' haberlerine tepki gösteren Brezilya lideri, "Medyanın sahte haberlerine inanmayın. Size ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

​Öte yandan Bolsonaro'nun oğlu ve milletvekili Eduardo Bolsonaro da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok fazla yalan ve az bilgi var. Jair Bolsonaro ile ABD'de bulunan ekibe yapılan test henüz tamamlanmadı. Her zaman medyada yalan söyleyen insanlar vardır ve hikaye doğrulanırsa 'Sana söylemiştim!' derler, eğer doğrulanmazsa sadece fazladan bir sahte haber daha çıkmış olur" ifadelerini kullandı.

​ABD ve Brezilya basınında çıkan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'de Kovid-19 çıkmasının ardından Bolsonaro'ya da yapılan ilk testin sonuçlarının pozitif olduğu iddia edilmişti.

Gün boyunca resmi konutundan ayrılmayan Bolsonaro'nun sabah saatleriyde maske ile görüntülendiği belirtilmişti.

Wajngarten, ABD ve Brezilya devlet başkanlarının görüştüğü toplantılar ile akşam yemeğine katılmış ve Instagram hesabından Trump ve ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Mike Pence ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı.

Bolsonaro daha önce gazetecilere verdiği bir demeçte, finansal piyasalarını sarsan koronavirüsün medyanın uydurduğu bir 'fantezi' olduğunu söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.