Hava Durumu

BTÇH'den konsey çıkarması

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği’nin (BTÇH) son genel kurulunda göreve gelen yönetim kurulu yeni üyeleri, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’yı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTÇH'den konsey çıkarması


Ziyaret dolayısıyla çarşı esnafına teşekkür eden Pala, Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi’nde yaptığı değişikliklerle çarşı bölgesinin kabuk değiştirdiğini, çarşının belirli saatlerden sonra kapatılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Tarihi çarşı aksının 24 saat boyunca açık tutulmasının gerektiğini dile getiren Pala, kendisinin de ailece 52 yıldır çarşı esnafı olduğunu, alışveriş merkezleriyle mücadele etmek zorunda kalan esnafın sıkıntılarını iyi bildiğini vurguladı.


Çarşı kapılarının akşam saatlerinde kapatılmasına anlam veremediğini söyleyen Pala, “Bu uygulamaya artık son verilmelidir. Güzel bir şekilde ışıklandırılmış, göze hitap eden çarşı bölgesinde gezmek isteyenlerin önüne demir kapılar çıkmamalıdır. Tarihi çarşının ve şehir turizminin canlanmasını isterken, diğer yandan tarihi alanın gezilmesini engellemek mantıklı değil. Bursalıların ve dışarıdan gelen misafirlerin gezmesi gereken tarihi aks kapatılamaz” diye konuştu.


“Bursa’nın sosyal ve ekonomik alandaki merkezi olan tarihi çarşı bölgesinde bizzat yaşayanların kurduğu birlik çok önemli bir oluşumdur” diyen Pala, “Tarihi çarşılarımız maalesef günden güne eriyor. Müşterisini kaybediyor. Müşteri kaybeder hale gelen çarşıların kapılarını halka kapatmak çok büyük yanlışlıktır. Çarşı kapıları yayalara 24 saat açık kalmak zorundadır. Kapalı tutulmasıyla fiilen kanuna aykırı davranılmaktadır. Hiç kimsenin kapıları kapatmaya ve kanuna aykırı davranmaya hakkı yoktur. İlgilileri göreve davet ediyorum. Çarşıların otopark ve tuvalet ihtiyacı var. Çocuk parkı, yaya ve taşıt trafiğinin, ulaşılabilirlik konusunun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Çarşıda bulunanların üyesi olduğu BTSO, çarşıya yatırımlar yaparak yardımcı olmaya devam etmelidir” ifadesiyle düşüncelerini ifade etti.


Bursa Kent Konseyi’nin her zaman çarşı esnafının yanında olduğunu söyleyen Pala, yaşanan sıkıntıları ilgili yerlere iletmeye devam edeceklerini de söyledi. BTÇH Başkanı Bülent Erginal ise Bursa Kent Konseyi’nin sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Bursa denince akla ilk olarak Hanlar Bölgesi’nin geldiğini dile getiren Erginal, yeni dönemde Tarihi Çarşı’nın daha iyi tanıtılabilmesi için Bursa Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.