Hava Durumu

BTM’de günlük yaz kampları başladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 7-12 yaş arası çocuklara yönelik yaz kampları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTM’de günlük yaz kampları başladı
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çocuklara yönelik bilimsel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Günlük Yaz Kampları Ağustos ayı boyunca, 9:30-17:30 saatleri arası, BTM’de yapılıyor. BTM’de gerçekleşen kamplara 7-12 yaş arası çocuklar katılıyor. Her gün için belirlenen ayrı temalar, çocuklara bilimi sevdiriyor ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor.

Her Salı Robotik Elektronik Günü, her Çarşamba Doğa Bilimleri Günü, her Perşembe Astronomi Günü ve her Cuma Renkler ve Sesler Günü kampları ile çocuklar ilgi alanlarına göre tercih yapabiliyor. Bilimsel çalışmaları aynı zamanda grup çalışmaları ve stratejik düşünme kabiliyetleri ile birlikte geliştiren çocuklar, sabah 9:30’dan 17:30’a kadar BTM’de bilimin serüvenine şahit oluyor.

Yaz Kampının ilk gününde çocuklar dijital radyo yapımından güneş enerjisiyle çalışan robota kadar birçok farklı faaliyet gerçekleştirdi. Bilimsel teorilerin uygulanabilir halini bizzat deneyerek yaşayan çocuklar, Çarşamba günleri kendi mikroskoplarını yapıp bitki hücresini gözlemleyecek, Perşembe günleri ise gök atlası yapacak öğrenciler, Mars sergisinde bir saat geçirerek bilgilerini pekiştirecek. Cuma günleri ise hem renkli hem sesli eğlence dolu bir gün çocukları bekliyor, katılımcılar renkli yansımalardaki ilginç görüntüleri gözlemleyecek ve BTM Survivor ile gizemli bir yolculuk yapacak.

Günlük Yaz Kampları Ağustos ayı boyunca hafta içi Salı’dan Cuma’ya kadar BTM’de gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.