Hava Durumu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay'dan yeni dönem şifreleri

2013'ten bu yana görev yaptığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) çalışmalarını 'Sönmez Medya Buluşmaları' programında anlatan Başkan İbrahim Burkay, 3 Nisan'da başlayacak seçim süreci öncesi önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO Başkanı İbrahim Burkay'dan yeni dönem şifreleri

HABER I Burcu SEKMEN I

ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

AS TV'de Okan Tuna tarafından sunulan 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının bu haftaki konuğu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay oldu. Burkay; 2013'ten bu yana görev yaptığı yönetim sürecini değerlendirir-ken başkanlığa aday olduğu yeni dönem için de vaatlerini açıkladı.
Türkiye ekonomisinin son 15 yılda önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bu kabuk değiştirme sürecinde Bursa'nın oynadığı rolün önemine vurgu yaptı.

İHRACATA DAYALI ÇIKIŞ MODELİ

Burkay,"Bursa ihracatta 2'nci sırada yer alıyor fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki Bursa'nın 3'üncü şehir ile arasında neredeyse 200-300 milyon dolar fark var. Bu durumda bizim 2'nciliği korumak adına ihracata dayalı bir çıkış modeli oluşturmamız gerekiyor. Bursa'nın 2017'deki ihracat rakamları 14.2 milyar dolar oldu. Bu konuda Türkiye'nin en büyük sıkıntısı dış ticaret açığıydı, Bursa 2017'de 4.9 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi.
İhracat yapan şirket sayımızı Türkiye ortalamasının iki katına çıkararak 920'ye taşıdık. Bu rakamlar Türkiye'de başka bir kentte olmadığından Bursa'nın makro projelerdeki başarısı gözler önüne seriliyor"

SOSYAL SORUMLULUK KOORDİNASYONU

BTSO olarak sadece ekonomi değil sosyal sorumluluk adına da ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen İbrahim Burkay; oda tarafından 10 Mart'ta Bursa protokolü ve yerel medya temsilcileri ile birlikte düzenlenen Kilis sınır ziyaretini hatırlatarak, "Lokasyonumuz Bursa gibi görünse de önceliğimiz Türkiye, bu ülkenin hiçbir bölgesinden desteğimizi esirgemeyiz. Biz yardım ya da destek gereken konularda koordinasyon görevi üstleniyoruz, hayırsever işadamlarımız her zaman cömertliklerini gösteriyor. Yaptığımız herhangi bir yardım duyurusuna birkaç gün içinde 8-10 TIR yardım toplanmış oluyor" dedi.

'İŞİNİN SAHİBİ OLAN GELSİN'

Programda oda seçimleri öncesi çağrıda bulunan Burkay, "Odaya kayıtlı 39 bin 500 üyemiz var. Yapılan düzenlemeler sonrası minimum 2 yıldır faaliyet gösteren şirketler seçme ve seçilme hakkına sahip olacak. Bu durumda 22 bin üyemizin oy kullanabilir olduğunu gösteriyor. BTSO'da 51 olan meslek yapılanma komite sayımızı 63'e çıkardık. Yeni yönetimde yeni fikirlere de yer vermek isti-yoruz. İşinin sahibi olan, itibarı ve güvenilirliği olan, neticede işini bilen insanların odada aktif görev almasından yanayız. Kendi için değil, kenti için çalışanları bekliyoruz" diye mesaj gönderdi.

BURSA'NIN POTANSİYELİ

Bursa her ne kadar sanayi şehri olarak anılsa da birçok sektörün potansiyelini de barındırdığını ifade eden BTSO Başkanı, ticari safari projesi ile iş dünyasına yeni bir vizyon getirildiğini bu sayede şehre gelen müşterilerin ilgili firmaların sadece standını değil direkt olarak fabrikalarını görme şansı yakaladıklarını da belirtti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden geti-rilen alım heyetlerinin şehir turizmine ve çarşı ekonomisini de ciddi katkı sunduğunu vurgulayan Burkay, Bursa'daki tarihi Kapalıçarşı ve Hanlar Bölgesi'nin yeniden görkemli hale getirileceğini kaydetti.

SÖNMEZ'İN İZİNDE

3 Nisan'da yapılacak oda seçimlerinde yine başkanlığa aday olan İbrahim Burkay, bu kararın kişisel değil komite kararı olduğunu belirterek, "2013'te Celal Sönmez'den devraldığım yönetimin gücünü ve potansiyelini koruyarak ilerledik. BTSO, Celal Sönmez döneminde eğitime en çok yatırım yapan odaların başında geliyordu. Bu yatırımlar sayesinde sektör ve kent ekonomisine ciddi girdi sağlanıyor. Başarının sürdürülebilirliği adına platformun ortak kararı ile tekrar aday oldum" diye konuştu.

YENİ DÖNEM PROJELERİ

BTSO'nun yeni dönem yönetimi için belirlediği vizyon projeleri detaylandıran Başkan Burkay; Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin 2018 bitmeden hizmete vereceğini duyururken, "Yeni dönemde Bursa'yı fuarın merkezi yapmayı hedefliyoruz. Hem üretim merkeziyiz hem de ulaşım lojistiğinin odak noktasındayız. Onca yol boşuna yapılmadı. Fuar politikalarının merkezinde Bursa olacak.
TEKNOSAB ile endüstride gelişmeleri yakalacağız. Şimdiye kadar birçok sanayi devrimini ıskalamıştık fakat Endüstri 4.0'ı sıfır noktasından yakalamış olduk. Bu noktada model fabrika kuracağız ve bu fabrikada Türkiye'nin içinde bulunduğu dijital dönüşüm sürecine yönelik eğitimler vereceğiz. Yeni girişimciler için kuluçka merkezleri oluşturacağız. 5 yılda koruduğumuz başarı çıtası ile yeni dönemde sıçrayacağız" sözlerini kullandı.

BURKAY'A MİSAFİRPERVER KARŞILAMA

Baia Bursa Hotel'de gerçekleşen buluşmada BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ı Sönmez Holding Yönetim Kurulu üyeleri Ali Cem Sönmez, Osman Sönmez, Cemil Sönmez, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ve Bursa Hakimiyet Gazetesi ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna karşıladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.