Hava Durumu

BTSO, BUTTİM firmalarını yabancı alıcılarla buluşturacak

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) yönetim kurulunu ziyaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında bu ay içerisinde yabancı alım heyetlerini BUTTİM'li firmalarla buluşturacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO, BUTTİM firmalarını yabancı alıcılarla buluşturacak

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses ile birlikte BUTTİM'de başkanlığına seçilen Ali Tiryaki ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. BUTTİM'de faaliyet gösteren firmalarla da görüşen BTSO Başkanı Burkay, BUTTİM'in toptan ticaretin yanı sıra perakende sektöründe de önemli bir çekim merkezi olabileceğini söyledi.

Tekstilde Türkiye'nin üretim üssü Bursa'da BUTTİM'in tekstil firmaları için önemli bir buluşma noktası olduğunu kaydeden Başkan Burkay, BTSO olarak merkezin daha aktif halde kullanılması için her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Başkan Burkay, lojistik olarak önemli bir konumda olan BUTTİM'in tekstil sektöründe sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin kalbinin attığı yerlerden birisi olduğunu söyledi.

27-30 Eylül 2016'da Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetini 2 gün boyunca BUTTİM esnafıyla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Burkay, "Ekonomi Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz Tekstil UR-GE çalışmaları kapsamında 21-25 Mart tarihleri arasında yeni bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştireceğiz. Ayrıca 24 Mart tarihinde de Ticari Safari Projesi çerçevesinde yaklaşık 25 ülkeden alım heyetlerimizi, BUTTİM'de faaliyet gösteren firmalarımızla buluşturacağız. İnşallah bundan sonra BUTTİM'i hep birlikte daha güzel bir konuma yükselteceğiz" dedi.

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki, merkezde bine yakın tekstil firmasının faaliyet gösterdiğini dile getirdi. BTSO'nun Bursalı firmaların ihracatını ve rekabetçiliğini artıran önemli çalışmaları hayata geçirdiğini belirten Ali Tiryaki, BTSO ile birlikte tekstil sektörüne yönelik çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a vizyoner çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tiryaki, "BTSO öncülüğünde yürütülen projeler, sektörümüze ayrı bir moral veriyor. Alım heyeti organizasyonları da firmalarımız için fırsatlarla dolu. Bundan sonra BTSO ile birlikte güzel çalışmalar yürüterek, firmalarımızı harakete geçiren adımlar atacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.