Hava Durumu

BTSO'dan Bursa milletvekillerine brifing

BTSO'nun Türkiye'nin ve Bursa'nın 2023 hedefleri doğrultusunda hazırladığı 16 makro projesinin 6'sını 11 ayda hayata geçirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 35 bine yakın üyesiyle kent ekonomisine katkılar sunan BTSO'yu tebrik ederek, "Makro projelerin bir bir hayata geçtiğini görmek çok güzel. Bu projeler Bursa'ya yeni ufaklar açacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2014 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO'dan Bursa milletvekillerine brifing

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara'da Bursa milletvekillerine BTSO'nun 16 makro projesi hakkında brifing verdi. Daha önce geçtiğimiz sene temmuz ayında yapılan buluşmanın ikinci programına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yanı sıra iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri katıldı. Toplantıda konuşan BTSO Başkanı Burkay, Bursa şehrinin vizyon ve markasını güçlendirecek olan projelerle ilgili gelişmeleri milletvekilleri ile paylaştı.

PROJELERİN BAŞLADIĞINI GÖRMEK ÇOK GÜZEL

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BTSO'nun başlattığı 16 makro projenin Bursa'ya önemli faydalar kazandıracağına inandığını dile getirdi. Açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "Biz bu toplantıdan çok faydalandık. Bütün bu projeleri, Bursa ve Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için gerekli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımız sorularını ve düşüncelerini ifade ettiler. Bir seneye yaklaşan süre içinde sayın başkanımızın kısa süre içinde 16 makro projenin 6 tanesini  hayata geçirmesi, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den tebrik almasını büyük başarı olarak görüyorum. Biliyorsunuz, BTSO 125 yıllık bir kuruluş. BTSO 35 bine yaklaşan üyesine ve kentine ürettiği projelerle önemli katkılar koyan dev bir kurum konumuna yükseliyor. Çok güzel projeleri var. Projelerin bir bir başladığını görmek çok güzel. Bu akşam çok kapsamlı bir brifing oldu. Bu projeler Bursa'ya yeni ufaklar açacak. BTSO mensuplarını böyle bir yönetime sahip oldukları için tebrik ediyorum" dedi.

16 PROJENİN 6'SI HAYATA GEÇTİ

Payitaht Çarşı Projesi, BTSO Vefa Projesi, Bursa Finans ve Ticaret Merkezi, Sektörel Konseyler, Yeşil Büyüme Projesi, Marka Bulvarı Projesi, Bursa Gökmen Projesi, Organize Ticaret Bölgeleri Projesi, BTSO Akademi Projesi, OSB Tekno Kent Projesi, Sağlık Serbest Bölgesi Projesi, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari Projesi, BTSO Üniversitesi Projesi, BTSO Değişim Programı ve BTSO Biz projelerini tek tek anlatan Başkan Burkay, 16 makro projeden 6'sının hayata geçtiğini dile getirerek, "BTSO Vefa Projesi, Sektörel Konseyler, Yeşil Büyüme Projesi, Bursa Gökmen Projesi, BTSO Akademi Projesi, Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesi hayata geçti. Önümüzdeki ay içinde de Payitaht Çarşı Projesini başlatacağız" diye konuştu.

Küresel Fuar Acentesi Projesi ile dünyada önemli sektörel buluşmaların olduğu organizasyonlara Bursa iş dünyasını götürdüklerini dile getiren Başkan Burkay, her sene 3 bin KOBİ'yi yurt dışı fuarlara göndereceklerini vurguladı.

TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU (GÖKMEN)BURSA'DAN ÇIKACAK

Bursa'nın sürdürülebilir ihracat artışını yakalaması gerektiğini söyleyen Başkan Burkay, bu amaca ulaşmak için şehrin tüm dinamiklerinin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı. 18 sektörel konseyin çalıştaylarının bittiğini ve raporlarının hazırlandığını ifade eden Başkan Burkay, Gökmen Projesi'ni anlattı. Gökmen kelimesinin TDK'da 'astronot' anlamına geldiğini kaydeden Burkay, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmesi için uzay ve havacılıkta önemli bir noktaya gelmesi gerektiğini ifade etti. Burkay, şöyle konuştu:
"Türkiye'den bir astronot çıkacaksa Bursa'dan çıkmalıdır. Fransa Uzay Havacılık Merkezi'nin CEO'sunu 2013 yılında ARGE Proje Pazarına getirdik. Gökmen projesini kendisine anlattığımızda kendisinin tespiti; 'Herkes sizi hayalperest olarak görecek. Ama netice itibariyle Fransa da bu süreci bundan 30 yıl önce sizin projenize çok benzeyen bir projeyle startını verdi. Ben astronot olma hayali kuran 3 bin gencin  içinden seçildim ve  Fransa'nın uzaya giden ilk astronotları içinde yer almayı başardım. Fransa'nın 30 yıl önce başlatmış olduğu projenin neredeyse yüzde 70'i sizin Bursa'nın önüne koymuş olduğunuz projede mevcut'. Ve bugün Fransa'nın milli gelirinde uzay ve havacılığın payı ciddi rakamlara ulaşmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde 3 endüstri meslek lisemizde uzay ve havacılık bölümleri açılacak. Anaokullarından başlamak üzere ortaokullarda ve üniversitelerde  uzay ve havacılık kulüpler ile toplulukları oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi Bursa'da astronot olmak isteyen çocukların olmasını istiyoruz. Uzay ile ilgilenen bir genç nesil var. Bizim hedefimiz bu çocuklar içinden bir astronot çıkarmak. Bu konuda Işıklar Hava Lisesi'nin her yıl gerçekleştirdiği  Işıklar Fest etkinliğine bu sene BTSO olarak büyük destek veriyoruz".

"BURSA MİLLETVEKİLLERİ VE BTSO BURSA İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDU"

Bursa'da farklı sektörler için Organize Ticaret Bölgeleri oluşturmak istediklerini söyleyen Burkay, bu projeye ayrı bir önem verdiklerini anlattı. BTSO Değişim Programının üniversitelerdeki Erasmus programının iş dünyasına dönüştürülmüş hali olduğunu açıklayan Başkan Burkay, BTSO Biz projesinin tamamen üyelere yönelik farklı hizmetler sunan bir sistem olduğunu vurguladı. Başkan Burkay, "Milletvekillerimizi burada görmek çok güzel. 4 milletvekilimiz Kosova programından dolayı bu buluşmaya katılamadı. AK Parti Bursa Millektvekili Tülin Erkal Kara da trafik kazası geçirdiği için buraya gelemedi. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. 16 makro proje Bursa ekonomisine yön verecek. Bizim tek hedefimiz yaşadığımız şehrin gücüne güç katmak. Bu açıdan Milletvekillerimizle oluşturduğumuz bu sinerjinin projelerin hayata geçmesinde önemli bir katkısı oldu " dedi.

"EKONOMİK HAYATA DİNAMİZM KATACAK"

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, BTSO'nun makro projelerini yakından takip ettiğini söyleyerek, "BTSO 11 bu 16 projenin 6'sını hayata geçirdi. Bu çok güzel bir gelişme. 11 ayda önemli adımlar atıldı. BTSO, Bursa için ciddi çalışmalar yapıyor. Sektör kümelenme çalışmalarını çok önemli bir çalışma olarak görüyorum. Bu projelerin Bursa'nın ekonomik hayatına dinamizm katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"PROJELERİN HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise iktidar ve muhalefet parti milletvekillerini bir araya getirerek, makro projeleri anlatan BTSO yönetimine teşekkür etti. Milletvekili Özensoy, "16 makro projeyi önemli görüyorum. Bursa'yı cazibe merkezi haline getirmek için güzel düşünülen bir çalışma. Muhalefet partisi milletvekilleri olarak her zaman bir araya gelebiliriz. Her zaman katkı sağlamaya hazırız. Projeler hızlı bir şekilde hayata geçiyor. Bu süreci olumlu buluyorum. Yapılan projeler Bursa için önemli bir kazanım olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, İsmail Aydın, Mustafa Öztürk, Önder Matlı; CHP Milletvekilleri İlhan Demiröz ve Sena Kaleli ile MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener, İlker Duran, Hasan Gürses, BTSO Meclis Üyesi Mustafa Esgin, Genel Sekreter Hüseyin Güler, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Oğuz Yapar, Okay Civelek ve Hasan Erdem de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.